Top Gun: Maverick'teki küçük detay emekli astronotu hayran bıraktı

"Bu filme bayılıyorum"

Oscar ödüllü Top Gun: Maverick, 61 yaşındaki Cruise'un kariyerindeki en çok hasılat yapan film oldu (Paramount Pictures)

Tony Scott'ın 1986 tarihli film Top Gun'ın devamı niteliğindeki Top Gun: Maverick, hem eleştirmenleri hem de sinemaseverleri hayran bırakmıştı.

Joseph Kosinski'nin 2022 tarihli devam filminde Tom Cruise, tehlikeli bir görev için bir grup acemi pilotu eğitmek üzere Pete "Maverick" Mitchell rolüyle geri dönmüştü.

1 buçuk milyar dolarlık hasılat

Hasılat rekorları kıran film, gişede neredeyse 1 buçuk milyar dolar kazanmıştı.

Emekli astronot ve mühendis Chris Hadfield, Vanity Fair için Top Gun: Maverick'teki sahneleri inceledi ve Cruise'un performansındaki gizli bir ayrıntıya övgüler yağdırdı:

Bu filme bayılıyorum. Şimdiye kadar yapılmış daha iyi bir pilot filmi bilmiyorum. Bu filmi yapanlara, özellikle de Tom Cruise'a tebrikler. Filmin sonunda Tom'un bir P-51 Mustang uçurduğu sahne var ya, işte o Tom'un Mustang'i. Sanki gerçek pilotmuş gibi.

Hadfield, Cruise'un sekans sırasında hikaye için çok önemli olmayan ama filmin doğruluk ve özgünlüğüne vurgu yapan bir replik söylediğini açıkladı: 

Tom Cruise'un Darkstar sekansı sırasında araya sıkıştırdığı hoş bir küçük dokunuş var. 'Alfa'dan bilgi aldım' diyor. Bu, hava durumunun nasıl olduğunu ve hangi pistin aktif olduğunu söyleyen kaydı dinlemiş olduğu ve kulenin bunu ona tekrarlamak zorunda olmadığı anlamına geliyor. Filmde olması gerekmiyordu ama bu gerçek ve ben bu sahneyi çok sevdim.

Top Gun: Maverick'in çok sayıda görsel efekt içerdiği inkar edilemez ancak filmin izleyiciler arasında bu kadar popüler olmasının en önemli nedenlerinden biri gerçekçi aksiyon sahneleri.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyuncular bu film için "Tom Cruise Eğitim Kampı" olarak adlandırılan kampa katılarak hem zihinlerini hem de bedenlerini savaş jetlerinde geçirecekleri saatlere hazırlamıştı.

6 dalda Akademi Ödülü adayı Top Gun: Maverick'in izleyicilerin gözlerini kamaştırdığı açık olsa da Hadfield'in yorumu, bunun havacılık uzmanları için de geçerli olduğunu gösteriyor.


Independent Türkçe, Vanity Fair, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU