Yeni The Walking Dead dizisinin kötüsü, zombi virüsünün kaynağını biliyor mu?

Dizideki tek bir replik zombi kıyametine dair çok şey anlatıyor

6 bölümden oluşan dizide Norman Reedus'a, Clémence Poésy ve Louis Puech Scigliuzzi eşlik ediyor (AMC)

The Walking Dead: Daryl Dixon'ın 4. bölümündeki önemli bir replik, spinoff'un kötü adamlarının zombi kıyametinin kökeninin ardındaki hikayeyi bildiklerini gösteriyor. 

Genet salgının başlangıcıyla ilgili ne biliyor?

Dizide Genet ve liderlik ettiği savaşçılar, The Walking Dead evrenine yeni eklenen teklikeli bir örgüt. Daryl'a karşı Fransa'daki en büyük tehdit olan bu grup, zombi virüsü ve salgının başlangıcına dair fazlasıyla bilgili görünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Walking Dead salgınla başlamamış olsa da seri, kıyametin ilk aşamalarını keşfetmek için izleyicisine fırsatlar sunmuştu.  Bunu dizilerdeki geri dönüşler ve salgının başını Fear the Walking Dead'de göstererek başardı. 

Bununla birlikte seri, birkaç ipucu dışında virüse neyin yol açtığını derinlemesine araştırmaktan kaçındı. Virüsün kökeni 13 yıldır Walking Dead evreninde bir gizem olarak kalmaya devam ediyor. Ancak yeni spinoff'un gösterdiğine göre bu sorunun cevabını bilen birileri olabilir. 

*Bundan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması"

The Walking Dead: Daryl Dixon'ın "La Dame de Fer" (Demir Kadın) adlı 4. bölümünde Genet, virüs söz konusu olduğunda başkalarının bilmediği bir şeyi bildiğini ima eden bir yorum yapıyor. 

Genet, Laurent'ın Mesih olduğu iddiasına inanan biriyle konuşurken şöyle diyor:

Zayıflar, itaatkârlar, saflar... Bizi bu belaya bulaştıranlar sizin gibiler.

Genet'nin neyi kastettiği tam olarak açık değil ancak salgından "saf" ve "zayıf" insanları sorumlu tuttuğu ortada.

Sadece spinoff için değil tüm seri için önemli

Genet'nin zombi virüsünün kökeninden haberdar olduğunun ortaya çıkması daha fazla soruya yol açıyor. Eleştirmenlere göre virüsün Fransa'da doğduğu göz önünde bulundurulursa, Genet'nin bu gizemi çözmenin anahtarını taşıyor olması mantıksız değil.

Bu durumda Genet'nin geçmişi sadece Daryl Dixon'ın sonu için değil, bütünüyle The Walking Dead serisi için de önemli olabilir. 

Öte yandan Genet'nin Daryl'ın peşinde olduğu düşünülürse, ikili arasında bir yüzleşme kaçınılmaz görünüyor. Bu gerçekleştiğinde, zombi virüsünün kökeniyle ilgili gerçeği Daryl'a açıklaması için bir şans doğabilir.

The Walking Dead: Daryl Dixon'ın yeni bölümleri pazarları yayımlanıyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, undeadwalking.com

DAHA FAZLA HABER OKU