Ukrayna'nın drone saldırıları: Binlerce kişinin elektriksiz kaldığı yerler hedef alındı

Son drone saldırıları hava trafiğini etkileyerek Moskova'nın iki büyük havalimanına yönelik seferlerin başka yerlere aktarılmasına neden oldu

Arşiv (Reuters)

Yetkililer pazartesi gününün erken saatlerinde Rusya'nın bazı bölgelerinin, Karadeniz'in ve Kırım yarımadasının Ukrayna'dan gelen drone saldırılarına maruz kaldığını söyledi. Öte yandan bu saldırılar Moskova'nın iki ana havalimanı üzerindeki hava trafiğini de olumsuz etkiledi.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın pazartesi yaptığı açıklamada, Rus hava savunma sistemlerinin Ukrayna'dan kalkan 4 drone'u Karadeniz'in kuzeybatı kesimi ve Kırım yarımadası üzerinde düşürdüğü belirtildi.

Bakanlık, Rusya'nın sınır kentleri Kursk ve Belgorod üzerinde 4 drone'un daha yok edildiğini ayrı bir gönderide açıkladı.

Yetkililer, bildirilen saldırılar sonucunda meydana gelmiş olabilecek hasar veya yaralanmalara hemen değinmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya'nın Tula bölgesinin de pazartesi gününün erken saatlerinde drone saldırısına uğradığı ve ülkenin saldırıları püskürtmek için hava savunma sistemlerini devreye soktuğu da yetkililer tarafından bildirildi.

Rus haber ajansı RIA'nın haberine göre, kuzey komşusu Moskova olan bölge üzerinde hava savunma sistemi aktifleştirildi.

Rusya'nın bölgesel güvenlikten sorumlu bakanlığı, ilk bilgilere göre herhangi bir hasar veya yaralanma bildirilmediğini açıkladı.

Sabahın son saldırıları, Moskova'nın ana havalimanlarından ikisi olan Vnukovo ve Domodevo'da pazartesi günü operasyonların azaltılmasına sebebiyet vererek hava trafiğini sınırladı. Devlet haber ajansı TASS, buralara düzenlenen seferlerin başka havalimanlarına yönlendirildiğini bildirdi.

Bryansk ve Kursk gibi Ukrayna sınırındaki kentlerin hemen arkasında yer alan Rus şehri Tula, son zamanlarda artan saldırılara ve elektrik kesintilerine sahne oluyor.

Ağustos sonlarında Rusya Savunma Bakanlığı hava savunma sistemlerinin kent üzerindeki iki drone'u imha ettiğini öne sürmüş ancak eğer bu saldırılarda hasar ve kayıp yaşanmışsa da bu konuda ayrıntı vermemişti.

Bakanlık saldırının yeri ve zamanı konusunda da kesin bilgi paylaşmamıştı.

Rus şehri geçen hafta büyük bir patlamayla sarsılmış ve ardından bölgede binlerce kişiyi etkileyen büyük bir elektrik kesintisi meydana gelmişti.

Bölge sakinleri, Zareçenski bölgesinde elektrikler kesilmeden hemen önce civarda patlama sesleri duyduklarını belirtmişti.

RIA'nın haberine göre elektrik kesintisi, bölgede yaşayan 5 bine yakın kişiyi etkiledi.

Ancak bir Rus yetkili, her iki patlama hadisesi ve elektrik kesintisi arasında bağlantı olmadığını söylemişti.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın perşembe günü yaptığı açıklamada, elektrik kesintisinin teknik bir arızadan kaynaklandığı ve herhangi bir patlama sesiyle ilgili olmadığı öne sürülmüştü.

Bakanlık bölge sakinlerinin duyduğu gürültünün patlamalardan kaynaklandığını da yalanlayarak bunların bir uçağın "süpersonik hıza" geçişi sonucunda duyulduğu iddiasında bulunmuştu.

Acil Durumlar Bakanlığı, Zareçenski'ye güç tedarikini yeniden sağlama çalışmalarının "yakın gelecekte tamamlanacağını" belirtmişti.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU