Mark Wahlberg, Brad Pitt ve Tom Cruise yüzünden yapımcı olmuş

Aktör ve yapımcı "kendi kaderimi yaratmak" zorunda kaldığını söyledi

(Reuters)

Mark Wahlberg kariyerinin gidişatını değerlendirirken, özgeçmişine yapımcılığı eklemenin "zorunluluktan" kaynaklandığını itiraf etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

52 yaşındaki oyuncu Paul Thomas Anderson'ın Ateşli Geceler (Boogi Nights) filminde 1997'de çıkış yaptıktan önce ve sonra televizyon ve sinema sektöründe birçok yapımda yer aldı. Sonraki 10 yılda, 2004 tarihli suç belgeseli Juvies'de (yetişkin olarak yargılanan çocuk suçlular hakkında) ilk yapımcılığını üstlendi.

O zamandan beri aralarında Ayı Teddy (Ted) (2012), Deepwater Horizon: Büyük Felaket (Deepwater Horizon, 2016) ve Father Stu'nun (2022) da bulunduğu birçok önemli filmin yapımcılığını ya da yönetici yapımcılığını yaptı.

Wahlberg yakın zamanda Cigar Aficionado dergisine verdiği röportajda "Yapımcılığa zorunluluktan başladım" dedi.

"Sıra bana gelene kadar Brad Pitt'in, Tom Cruise'un ya da benden önce kendini kanıtlamış ve o zamanın gözdeleri olan kişilerin ve bir de Leo'nun [DiCaprio] filmi pas geçmesini beklemek istemedim" diye açıkladı.

Yapımcılığını yapabileceğim, benim için doğru olduğunu bildiğim, kendi kaderimi yaratabileceğim materyaller ve şeyler bulmaya çalışırken her zaman proaktif davrandım.

Yedek Polisler'le (The Other Guys) tanınan oyuncu bundan sonra yönetmenliği denemek ve "bir sonraki büyük yetenek grubuyla çalışmak" istediğini de sözlerine ekledi.

"Halihazırda her zamankinden kesinlikle daha çok çalışıyor" olsa da "mevcut tempoda çok daha uzun süre oyunculuk yapacağını düşünmediğini" de belirtti.

En son rol aldığı film olan Father Stu'nun üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti. Father Stu, ölümle burun buruna geldiği bir motosiklet kazası geçirdikten sonra Katolik rahip olan eski profesyonel boksör Stuart Long'un biyografi filmi.

Kendisi de Katolik olan Wahlberg, 2022'de Insider'a verdiği bir röportajda filmin ilhamını kendi rahibinden aldığını açıklamıştı.

Wahlberg, "Bana hikayeyi birkaç kez anlattı ve sonunda aklıma yattı" demişti.

Fark ettim ki, 'Vay canına, ben de böyle bir şey arıyordum'. Fantastik bir rol, güçlü ve ilham verici bir hikaye. İnsanların dikkatini çekmek için farklı ve özgün hissettirdi.

O dönemde yayın kuruluşuna, yalnızca inanç temelli filmlere odaklanacak bir yapım şirketi kurma aşamasında olduğunu söylemişti.

Umarım diğer büyük yeteneklerin de gelip benim Father Stu'yla yaptığımı yapmalarını sağlayabilirim: Kendilerine güvenmek, şanslarını denemek. Bu her zaman maaş çekiyle ilgili değildir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU