Kate Winslet'ten çıplak sahne kararı: "Kendimi eleştirmeyeceğim"

Winslet, 26 yıl önce Titanik'teki üstsüz sahnesiyle çok konuşulmuştu

Yeni filminde Lee Miller'ı canlandıran Winslet'a, Solange D'Ayen rolündeki Fransız aktris Marion Cotillard da eşlik ediyor (Sky)

Rose DeWitt rolündeki Kate Winslet'in, James Cameron'ın yönettiği ödüllü Titanik'in (Titanic) en ünlü sahnelerinden biri için soyunmasının üzerinden 26 yıl geçti. 

Britanyalı oyuncu, yeni filmi Lee'deki üstsüz sahnesiyle bir kez daha gündemde. Winslet, Lee Miller'ın II. Dünya Savaşı sırasında mankenlikten savaş muhabirliğine uzanan yolculuğunu anlatan filmin hem başrolünü hem de yapımcılığını üstleniyor.

Çıplaklıktan kaçınmayı reddediyor

Filmde Miller'ı canlandıran Winslet, pazartesi Vogue'da yayımlanan yeni röportajında, çekimlerin ilk gününde sırtından ciddi bir sakatlık geçirdiğini ve bu olayın egzersiz yapmasını engellediğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ellen Kuras'ın yönettiği filmdeki bir sahnede Miller, müstakbel eşi Roland Penrose, sanatçı Man Ray, şair Paul Éluard'la eşi Nusch ve model Ady Fidelin'le piknik yaparken plajda üstsüz poz veriyor.

Akademi Ödüllü oyuncu, kamera ekibinin önünde soyunmanın getirdiği utangaçlığa rağmen ekranda çıplaklıktan kaçınmayı reddettiğini söyledi.

Kapak çekimi için ünlü fotoğrafçı Annie Leibovitz'e poz veren 47 yaşındaki oyuncu, Vogue'un Ekim 2023 sayısı için verdiği röportajda şöyle dedi:

Her zaman her şeyi canlandırmak zorundayım! Değerli enerjimi fiziksel benliğimi eleştirmek için harcamamam gerektiğini biliyorum.

"Başkalarının ne düşündüğü önemli değil"

Winslet, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bence her kadının şunu söylemesi daha iyi olur: Ben kendime inanıyorum. Başkalarının ne düşündüğü önemli değil. Ben buyum.

Lee'nin ilk gösterimi 9 Eylül'de Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yapıldı. Film, eleştirmenlerin beğenisini kazansa da Winslet, başlangıçta projeyi destekleyecek birilerini bulmakta zorlandıklarını itiraf etti. 

1171496-1569844588.jpg
Winslet, kilosundan ötürü Titanik hayranlarının zorbalığına uğradığını söylemişti (20th Century Fox)


Ünlü oyuncu bunu, çoğu büyük stüdyoyu erkeklerin yönetmesine bağladı:

Onların yardımını istediğinizi ve onlara ihtiyacınız olduğunu düşünen erkekler inanılmaz derecede sinir bozucu. Hatta bir yönetmen bana şöyle dedi: 'Dinle, sen benim filmimi yap, ben de senin küçük Lee'ni finanse edeyim...' Küçük!

Lee'nin başrollerinde Winslet'in yanı sıra Alexander Skarsgård, Andrew Riseborough, Andy Samberg ve Josh O'Connor rol alıyor.


Independent Türkçe, Daily Mail, CNN 
 

DAHA FAZLA HABER OKU