Emeklilik hazırlığındaki Tarantino her şeyin başladığı noktaya dönüyor

60 yaşındaki yönetmen, 10. filmiyle sinema kariyerine son vereceğini açıklamıştı

Rezervuar Köpekleri'nde Michael Madsen, Harvey Keitel, Quentin Tarantino, Tim Roth ve Steve Buscemi rol almıştı (Miramax)

Quentin Tarantino, son filmi The Movie Critic'le kariyerinin başladığı yere geri dönüyor. 

Tarantino, kariyerine 1992'de Rezervuar Köpekleri'yle (Reservoir Dogs) başlamış, bir sonraki filmi Ucuz Roman'la (Pulp Fiction) ününü pekiştirerek önemli bir sinemacı haline gelmişti. 

9 filmin ardından The Movie Critic, Tarantino'nun son uzun metrajlı projesi olacak ve ünlü yönetmenin sinema kariyerini sona erdirecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tarantino, The Movie Critic'in prodüksiyon öncesi çalışmalarına devam ederken Hollywood Reporter'a konuştu. Amerikalı yönetmen, son filmiyle ilgili planlarını ve prodüksiyonun nerede gerçekleştirileceğini açıkladı.

Çekimlere 2023 sonbaharında başlamayı planlayan Tarantino, Rezervuar Köpekleri'ni çektiği Kaliforniya'ya döneceğini belirtti. 

Memleketinin sinema tarihindeki önemine ve ekiplerin sıkı çalışmasına övgüler yağdıran Tarantino, "Kaliforniya'da çekim yapmayı seviyorum" diyerek ekledi:

Yönetmenliğe burada başladım ve son filmimi dünyanın sinema başkentinde çekmem son derece yerinde. Memleketimde çekim yapmak gibisi yok; ekipler şimdiye kadar çalıştıklarımın en iyisi ve mekanlar muhteşem.

Tarantino, 10. sinema filminden sonra emekli olma niyetini kesin bir dille ifade etmişti. The Movie Critic'in çalışmaları hız kazandıkça Tarantino'nun hayranları ve sektördeki ünlü isimler, 60 yaşındaki yönetmen hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Ünlü yönetmen Christopher Nolan, Tarantino'nun emekli olma niyetinden biraz şüphe duysa da bir sinefil olarak bakış açısını anladığını ve meslektaşının kariyerini istediği şekilde geride bırakmaya hazırlandığını belirtmişti. 

Aralarında Elizabeth Olsen'ın da bulunduğu oyuncular, son filminde Tarantino'yla çalışma şansı yakalamayı umduklarını açıklamıştı.

The Movie Critic, 1970'lerin Kaliforniya'sında geçen bir yazarın hikayesine odaklanıyor. 


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Screenrant

DAHA FAZLA HABER OKU