Dövüş Kulübü'nün yazarı, meşhur filmde neyi sevmediğini açıkladı

"Bunu zamanla kabul etmeye başladım"

1999 yapımı filmde Edward Norton ve Brad Pitt'e Helena Bonham Carter eşlik etmişti (20th Century Studios)

Dövüş Kulübü'nün (Fight Club) beyazperde uyarlaması, kaynağına büyük ölçüde sadık kalsa da hikayede yapılan önemli bir değişiklik, yaratıcısı Chuck Palahniuk'u rahatsız etmiş.

1996 tarihli aynı adlı romandan uyarlanan film, ismi açıklanmayan bir beyaz yakalının, asi Tyler Durden'la tanıştıktan sonra değişen hayatını ve kurduğu kulübü konu alıyordu. 

Başrollerini Edward Norton'la Brad Pitt'in paylaştığı ve David Fincher'ın yönettiği film, gösterime girdiğinde eleştirmenleri kutuplaştırmış ancak daha sonra kült bir klasik haline gelmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni romanı Not Forever, But For Now'ın (Sonsuza Kadar Değil, Şimdilik) tanıtımı için Variety'ye röportaj veren Palahniuk, Dövüş Kulübü'nü değerlendirdi. 

Vizyona girmesinden bu yana geçen yıllar içinde uyarlamada kendisini rahatsız eden herhangi bir bölüm olup olmadığı sorulduğunda yazar, filmin sonunu işaret etti.

20. romanını yayımlayan 61 yaşındaki yazar, saatli bomba sahnesinin hikayeye bakışına uymadığını söyledi:

Filmin sonuna doğru geri sayan saatli bombanın hiç de hayran değildim. Senarist Jim Uhls bunu araya sıkıştırdı çünkü belli ki böyle bir kinaye var. Ben de zamanla bunu kabul etmeye başladım.

*Bundan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması* 

Dövüş Kulübü'nün sonunda Edward Norton'ın canlandırdığı anlatıcı, Tyler'ın aslında kendi içinde bölünmüş bir kişilik olduğunu fark ediyor ve onu öldürmek için silahı kendine çeviriyordu. 

Ancak kitapta Tyler'ın farklı bir planı vardı ve anlatıcıyla birlikte patlamada ölmeyi tasarlıyordu. Filmdeki bir diğer değişiklik de Tyler'ın planının başarılı olmamasıydı. Kitabın sonunda anlatıcı yine kendini vuruyor ve hayatta kalarak akıl hastanesine yatırılıyordu. 


Independent Türkçe, Variety, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU