Rotten Tomatoes araştırdı: Tom Cruise ne kadar koşarsa filmleri de o kadar iyi oluyor

Rotten Tomatoes, ünlü oyuncunun 44 filmini inceleyerek hesap yaptı ve sonuçlar şaşırtıcı

Cruise'un son filmi Görevimiz Tehlike 7, şimdiye kadar dünya çapında 541,8 milyon dolar hasılat yaptı (Paramount Pictures)

Hollywood'un en büyük yıldızlarından Tom Cruise, sinema sektöründe geçirdiği 37 yıl boyunca, beyazperdede 9 bin metreden fazla koştu. 

Görevimiz Tehlike (Mission: Impossible) serisinin halen gösterimde olan 7. filmi sayesinde, aktörün sinemasal adımsayarındaki rakam daha da yükseldi.

44 film incelendi

Rotten Tomatoes, ünlü oyuncunun 44 filmini inceleyerek bir hesaplama yaptı ve sonuçlar şaşırtıcı: Tom Cruise bir filmde ne kadar çok koşarsa, film gişede o kadar iyi performans gösteriyor. 

Kulağa komik gelse de bu tür veriler, izleyicinin Cruise'u bir oyuncu olarak nasıl algıladığı hakkında çok şey söylüyor.

Tom Cruise ne zaman yeni bir film çekecek olsa, her zaman çılgınca şeyler yaparken çekilmiş kamera arkası görüntüleri yayımlıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cruise, bir uçaktan son derece rahat bir şekilde atlarken, yüzünde rahat bir gülümsemeyle hayranlarına "Sinemada görüşürüz" diyor. 

61 yaşındaki aktörün bu tarzı, gösterime giren her filminin sonuçlarına da yansıyor. Ancak Cruise'un koşmadığı zamanlarda filmleri pek de iyi performans göstermiyor. 

Rotten Tomatoes'un sağladığı verilere göre, aktörün 150 metreden daha az koştuğu Birkaç İyi Adam (A Few Good Men) ve Yağmur Adam (Rain Man) gibi klasiklerin de dahil olduğu filmler, ortalama 113 milyon dolar gişe hasılatı yapıyor. Bu filmler izleyicilerden de 100 üzerinden ortalama 59,2 puan alıyor.

Cruise 300 metreden fazla koşunca filmi de gişede coşuyor 

Cruise, Vanilla Sky ve Tetikçinin Gecesi'nde (Collateral) olduğu gibi yaklaşık 300 metre koştuğunda, ortalama gişe kazancı 413 milyon dolara çıkarken, seyirci puanıysa yüzde 66,7'ye yükseliyor. 

Aksiyon yıldızı, Azınlık Raporu (Minority Report) ya da Görevimiz Tehlike: Yansımalar'da (Mission: Impossible - Fallout) olduğu gibi 300 metreden fazla koştuğundaysa, ortalama gişe kazancı 471 milyon dolara yükseliyor. İzleyicilerin beğenisiyse 100 üzerinden 76'ya yükseliyor.

Bu kuralın istisnalarıysa Jack Reacher ve Mumya (The Mummy). Cruise'un başrolde olduğu iki film de hem gişede başarısız olmuş hem de kötü eleştiriler almıştı.  


Independent Türkçe, Collider, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU