Kaftancıoğlu'ndan sonra CHP İstanbul İl Başkanlığı için hangi isimler öne çıkıyor?

CHP İstanbul İl Başkanlığı için yapılacak yarış, genel başkanlık seçiminin de ön provası olarak niteleniyor

Kaftancıoğlu'nun ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı'na kimlerin aday olacağı merak konusu / Fotoğraf: AA

Canan Kaftancıoğlu, ‘fiilen’ yürüttüğü CHP İstanbul İl Başkanlığı’na siyasi yasağı nedeniyle yeniden aday olmayacak. Yerine gelecek isim için başlayan yarış, CHP’deki liderlik mücadelesinin de bir ön provası olarak değerlendiriliyor.

İstanbul İl Başkanlığı yarışı, ilçe yönetimlerini seçecek mahalle delegeleri süreciyle başladı ve ilçe kongreleriyle devam ediyor. Kongrelerde genel merkez ve İmamoğlu’na yakın değişim grubu adayları arasındaki mücadeleye sahne oluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul il başkanı adayları arasında öne çıkan isimler ise şunlar: Cemal Canpolat, Selçuk Sarıyar, Gürsel Tekin, Şişli belediye başkanligi için de ismi geçen Özgür Düzgün ve Mehmet Ali Yüksel, Onursal Adıgüzel

Genel başkanlık yarışının ön provası olarak nitelenen İstanbul İl Başkanlığı için kulislerde öne çıkan isim ise Kılıçdaroğlu’na yakın Selçuk Sarıyar. Sarıyar, bir süre önce İBB Başkanvekilliği’ndeki görevinden İmamoğlu tarafından alınmıştı. Kılıçdaroğlu’nun gezilerinde yanından ayrılmayan Sarıyar’ın yakın çevresi en büyük aday olduğunu belirtiyor. Sarıyar, genel merkez adayı olarak öne çıkıyor.

İsmi geçen bir diğer adayın  Cemal Canpolat olabileceği öne sürülüyor. Canpolat, 5 yıl önceki kurultayda Kaftancıoğlu ile yarışmış ve kaybetmişti. Canpolat’ın hem genel merkez hem de İmamoğlu’nun desteğini alabileceği ve İstanbul’da kavgaya son verip ağabeylik formülünü işletebileceği belirtiliyor.

İmamoğlu liderliğindeki değişimcilerin adayı olarak eski Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in adı öne çıkıyor. Ancak kulislerde, İmamoğlu’nun örgütteki Karadenizlilerin dışındakilerin de desteği için Karadenizli olmayan bir ismi de tercih edebileceği ifade ediliyor

Genel başkanlık ismi geçen Gürsel Tekin’in İstanbul ve Anadolu’daki çalışmaları, teşkilat deneyimi ve teşkilatlar üzerindeki ağırlığı da Gürsel’in şansı olarak ifade ediliyor

İl başkanlığı için öne çıkan bir diğer isim de Özgür Düzgün.  Kılıçdaroğlu’nun iş dünyasından bir adayı tercih etmesi durumunda Şişli Belediye Başkanlığı için de ismi geçen Düzgün’e görev verilebileceği belirtiliyor.

İl başkanlığı için ismi geçen bir diğer isim CHP'nin Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. turunu yönetmek için görevlendirdiği Mehmet Ali Yüksel. 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde İstanbul 2. bölgeden 14. sıradan aday gösterilen Yüksek, aynı zamanda 2015-2019 yılları arasında CHP Kağıthane İlçe Başkanı olarak görev yaptı. Yüksel, 2001 CHP Kağıthane Gençlik Kolu Başkanı görevinde de bulunmuştu.

Eski örgüt yöneticisi ve milletvekili adayı Soner Özimer ve Necdet Saraç isimleri de kulislerde telaffuz edilmesine karşın, CHP kaynakları İstanbul’da ya güçlü bir adayla ya iş dünyasından yeni bir isimle ya da ağabey formülünü işletebilecek bir isim üzerinde uzlaşı aranacağını ifade ediyorlar.

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU