Beyaz ailelerin "gerçek Londralıları temsil etmediği" iddiası Sadiq Khan'ı zora soktu

Londra'nın İşçi Partili belediye başkanı, marka rehberinde yer alan bu mesaj nedeniyle yerildi

Arşiv (Reuters)

Sadiq Khan, kendi internet sitesinde yer alan, genç beyaz bir ailenin fotoğrafının "gerçek Londralıları temsil etmediği" iddiasına mesafe koymak zorunda kaldı.

İşçi Partili Londra Belediye Başkanı, kendisi ve Büyük Londra İdaresi'nin (Greater London Authority/GLA) marka rehberi kapsamında yayımlanan bu mesaj nedeniyle yerildi.

"Tüm Londralılara Göre Bir Şehir" kelimeleriyle açılan rehber her yaşa, toplumsal cinsiyete, cinsel yönelime ve aile yapısına hitap etme vaadine sahipti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak arka planda parlamento yer alırken Thames Nehri boyunca yürüyen bir çift ve iki çocuklarının resmi, kullanılmaması gereken fotoğraflara örnek olarak gösteriliyordu. Resmin üzerindeki açıklamada "Gerçek Londralıları temsil etmiyor" yazıyordu.

Khan bu açıklamanın bir çalışanları tarafından "yanlışlıkla" eklendiğini ve kendisinin veya GLA'nın görüşünü yansıtmadığını söyledi.

Belediye başkanının sözcüsü, "Belge artık GLA internet sitesinden kaldırıldı ve kullanılan dille rehberin uygunluğundan emin olmak için gözden geçiriliyor" dedi.

Gelecek yılki belediye başkanlığı yarışında Khan'a rakip olacak Muhafazakar Partili aday Suzan Hall'sa belediye başkanını özür dilemeye çağırdı.

Hall, rehberi ifşa eden Mail on Sunday gazetesine şöyle konuştu:

Etnik kökenleri ne olursa olsun tüm Londralılar gerçek Londralılardır. Sadiq Khan'ın özür dilemesi ve halkı bölmeye yönelik bu siyasi amaçlı, çaresiz girişimleri durdurması gerekiyor.

Tartışma, Khan'ın Londra Belediye Başkanı olarak üçüncü dönemde de görev yaparak tarih yazmaya çalıştığı bir döneme denk geldi. Khan, son aylarda başkentin Ultra Düşük Emisyon Bölgesi'nin (Ultra Low Emission Zone/Ulez) genişletilmesi konusunda ciddi eleştirilerle karşı karşıya. Karşı çıkanlar, bu genişletmenin hane halklarının karşı karşıya olduğu mali baskıyı artıracağını söylüyor.

Khan, Blackwall Tüneli'ni kullanan sürücülerden ücret alma kararı nedeniyle de eleştirilere maruz kalıyor.

Muhafazakar Parti Genel Başkan Yardımcısı Lee Anderson geçen hafta Khan'ı, vergiler nedeniyle "Dick Turpin" ve "günümüzün yol kesicisi" diye yaftalamıştı.

Khan'ın sözcüsüyse Anderson'ın ücretlendirilen Blackwall Tüneli hakkındaki yergisine karşılık vererek bu konudaki kararın Khan'ın selefi Boris Johnson tarafından alındığına işaret etmişti.

Sözcü, "Blackwall Tüneli'nde geçiş ücreti uygulaması 2012'de Boris Johnson belediye başkanıyken onaylanmıştı" demişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU