Hindistan'da oğulları Hindu bir kadınla kaçan Müslüman çift dövülerek öldürüldü

Müslüman bir erkekle ilişki yaşayıp evlenen kadının ailesi öfkeye kapılmış

Arşiv (AP)

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde yaşlı bir Müslüman çiftin, oğullarının Hindu bir kadınla ilişkisi nedeniyle dövülerek öldürüldüğü bildirildi.

55 yaşındaki Abbas Ali ve 53 yaşındaki eşi Kamrul Nişa, cuma akşamı Uttar Pradeş'in Sitapur kentinde demir çubuk ve sopalarla saldırıya uğramalarının ardından olay yerinde öldü. Saldırının faillerinin Hindu toplumundan kişiler olduğu ve bu kişiler arasında kadının aile üyelerinin de yer aldığı iddia edildi.

Polis, çifti öldürmekle suçlanan üç kişinin gözaltına alındığını, iki kişininse hâlâ arandığını söyledi.

PTI'ya konuşan Sitapur Emniyet Müdürü Çakreş Mişra, çiftin oğlunun adı Ruby olarak açıklanan kadınla 2020'de, kadın henüz reşit değilken kaçtığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çiftin oğlu Şaukat, kadının ailesinin kaçırma suçlamasıyla yasal şikayette bulunmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmiş.

Polis yetkilileri, "Abbas'ın oğlu birkaç gün önce hapisten çıktığında ailenin bazı üyeleri çifte yönelik saldırıyı planlamış" dedi.

Şaukat cezaevinden çarşamba günü tahliye oldu. Kadın, Şaukat lehine bir ifade verirken ailesi suç duyurusunda bulundu.

Polis Çakreş Mişra, "Köylülere göre, ölen çiftin oğlu Şaukat'la Rampal'ın kızı Ruby'nin bir ilişkisi varmış. Şaukat, Ruby'yi 2020'de kaçırmış. O dönem Ruby reşit değildi ve yasal şikayetten sonra polis Şaukat'ı cezaevine göndermişti" dedi.

Mişra, çiftin bu yılın haziranında kaçarak evlendiğini de sözlerine ekledi.

Bu olay, Hindu milliyetçisi Hindistan Halk Partisi (Bharatiya Janata Partisi/BJP) 2014'te iktidara gelmesinden bu yana, ülkede azınlık konumundaki Müslüman toplumunu hedef alan ve giderek artan mezhepçi şiddetin son örneği.

Temmuzda bir demiryolu polisinin, aralarında üç Müslüman erkeğin de bulunduğu 4 kişiyi hareket halindeki bir yolcu trenindelerken vurarak öldürmesi, bir nefret suçu olarak görülmüştü. Daha sonra tutuklanan zanlı Çetan Singh, kendisini Uttar Pradeş'in başbakanı olan sertlik yanlısı Hindu rahip Yogi Adityanath ve Başbakan Narendra Modi'nin destekçisi diye tanımlamıştı.

Aynı ay içinde Zarin Han adlı Müslüman bir doktor, Madhya Pradeş'in Ujjain kentinde bir grup erkek tarafından cinsel saldırıya uğrayıp dövüldüğünü iddia etmişti. Han, 4 Hindu erkeğin kendisinin elbiselerini yırttığını ve ona dini hakaretler yağdırdığını öne sürmüştü.

Haberlere göre 27 yaşındaki Müslüman bir erkek perşembe günü Racastan'ın Alvar kentindeki Rampur bölgesindeki bir ormanda yasadışı olarak odun kestiği şüphesiyle kalabalık tarafından linç edildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU