Kafada en çok içecek kutusu bulundurma rekoru kırıldı

Rekortmen Shunichi Kanno dünya rekoru kırmak isteyen kişilere tavsiyelerde bulundu

Havayı kullanarak kafada en çok içecek kutusu bulundurma rekoru eski sahibine döndü. Guinness Dünya Rekorları iki gün önce, Shunichi Kanno'nun 11 kutuyla rekor kırdığını duyurdu.

ABD'li Jamie Keeton bu rekoru 2016'da 8 kutuyla kırmıştı. Kanno ise 2019'da rekoru 9 kutuya çıkarmıştı. Keeton geçen sene 10 kutuyla rekoru tekrar ele geçirirken Kanno bir kez daha cevap verdi. 31 yaşındaki adam rekoru 11'e kadar ulaştırdı.

Rekorun başarılı olabilmesi için kutuların alt kısmıyla yüzün arasında sıkışan havanın oluşturduğu basıncın kullanılması gerekiyor. Kutuların hepsinin aynı anda en az 5 saniye yüzde durması isteniyor.

Kanno, Guinness'e yaptığı açıklamada "intikam almak" ve rekor için kutuları yüzüne en iyi şekilde nasıl yerleştirebileceği üzerinde çalıştığını söyledi:

Yüzümü daha güzel ve çekici de yapmak istedim.

Japon rekortmen yüzünü buruşturup kutuyu yerleştirdiğini böylece kutuyla cilt arasındaki basıncın azaldığını ifade etti:

Böylece kutunun bir vantuz gibi yapışması gerekiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Alnının geniş olması sebebiyle rekor kırmaya ilgi duymaya başladığını belirten Kanno, "Herkes alnımın büyüklüğüyle ilgili konuşuyordu. Bu yüzden benzersiz bir şeye sahip olduğumu aklımdan geçiriyordum. Bunu nasıl iyi bir şekilde kullanabileceğimi düşünüyordum” dedi.

Rekortmen kısa süre sonra kafasına kutu yerleştirilebileceğini fark etti. Kanno ayrıca havayı kullanarak vücutta en çok içecek kutusu bulundurma rekorunu da elinde tutuyor. Rekortmen, üç sene önce 20 kutuyu vücudunda tutmayı başarmıştı.

Kanno, dünya rekoru kırmak isteyen kişilere şu tavsiyeleri verdi:

Herkesin kendine özgü özellikleri var. Bunu bulursanız onu çalıştırın ve ne yapabileceğinizi anlayın. O zaman rekor kırmak için harika fikirler bulabilirsiniz.

 

Independent Türkçe, Guinness Dünya Rekorları, Messenger

DAHA FAZLA HABER OKU