Sele meydan okuyan çift, su basan kilisede evlendi

"Tanrı o gün imkansız olan her şeyi mümkün kıldı"

Filipinler'de bir çift, evlendikleri kiliseyi su bassa da düğün törenine devam etti. 

Paulo Padilla ve Diane Victoriano, ülkeyi vuran Doksuri Tayfunu'nun pazar günkü düğün törenlerini iptal etmesine izin vermedi. 

Çift, başkent Manila'nın yaklaşık 45 kilometre doğusundaki Malolos şehrinde yer alan Barasoain Kilisesi'ndeki düğün törenini su baskınına rağmen düzenledi.

Padilla, Filipinin yerel kanallarından GMA'ya "Aracımız su içinde kalsa bile kiliseye gidip töreni yapabilmek için şartları sonuna kadar zorladık" dedi.

Victoriano ise 19. yüzyıldan kalma kiliseye varabilmek için büyük mücadele verdiklerini belirterek, "Buraya gelmek için büyük bir seli aştık. Gerçekten imkansız hiçbir şey yok. Tanrı o gün boyunca imkansız olan her şeyi mümkün kıldı" ifadelerini kullandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Su içindeki kilisede düzenlenen düğünün görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi topladı.

Padilla'nın kuzeni Maria Jasmin Halili, Facebook hesabından törenin görüntülerini "Birbirine aşık iki insanı ayırabilecek bir fırtına ya da sel yok. İşte düğün devam ediyor" mesajıyla paylaştı. 

Bir Facebook kullanıcısıysa videoya "Umarım ilişkiniz bu kadar güçlü kalır" diye yorum yaptı.

Filipinli yetkililer, ülkeyi etkisi altına alan Doksuri Tayfunu'nun yarattığı toprak kaymaları, su baskınları ve seller nedeniyle en az 26 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. 

Ülkedeki 13 bölgede yaklaşık 2,4 milyon kişiyi etkileyen tayfun nedeniyle 50 binden fazla kişi güvenli yerlere tahliye edilirken, en az 20 kişi de kayıp.

Güney Asya'daki muson yağmurlarının ve Doksuri Tayfunu'nun halihazırda Filipinler'de tarım ve balıkçılık sektöründe 35,4 milyon dolar, altyapıdaysa 64 milyon dolara yakın zarara yol açtığı bildirildi.


Independent Türkçe, Straits Times, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU