Euphoria'nın yıldızı, babasının cenazesinden günler sonra hayatını kaybetti

"Tek tesellimiz Angus'un, en iyi arkadaşı olan babasıyla yeniden bir araya geldiğini bilmek"

Angus Cloud'un canlandırdığı Fez karakteri, Zendaya'nın hayat verdiği Rue ve arkadaşlarına zaafı olan bir uyuşturucu satıcısıydı (HBO)

HBO'nun sevilen dizisi Euphoria'da canlandırdığı "Fez" lakaplı uyuşturucu satıcısı Fezco O'Neill rolüyle tanınan Angus Cloud, pazartesi günü ailesinin Kaliforniya'nın Oakland kentindeki evinde hayatını kaybetti. Cloud, henüz 25 yaşındaydı.

Annesi buldu, aşırı doz ihbarında bulundu 

Oakland İtfaiye Departmanı, saat 11:30 sularında tıbbi bir acil duruma müdahale edildiğini ve hastanın "zaten ölmüş" olduğunu bildirdi. İtfaiye, ölüm nedeninin bilinmediğini açıklarken, Oakland Polis Departmanı "aktif bir ölüm soruşturması" yürütüldüğünü doğruladı.

Kaynakların TMZ'ye verdiği bilgiye göre, Cloud'un annesi ambulansı arayarak "olası bir aşırı doz" ihbarında bulundu. Panik içindeki anne, operatörlere Cloud'un nabzının atmadığını söyledi.

İntihar düşünceleri

Cloud'un ailesi yaptığı açıklamada, "Bugün inanılmaz bir insana veda etmek zorunda kaldığımız için çok üzüntülüyüz" diyerek ekledi: 

Bir sanatçı, bir arkadaş, bir kardeş ve bir evlat olarak Angus hepimiz için pek çok açıdan özeldi. Geçen hafta babasını toprağa verdi ve bu kayıpla yoğun bir şekilde mücadele ediyordu. Tek tesellimiz Angus'un, en iyi arkadaşı olan babasıyla yeniden bir araya geldiğini bilmek.  Angus ruh sağlığı mücadelesi konusunda açıktı. Umuyoruz ki onun ölümü, başkalarına yalnız olmadıklarını ve bu mücadeleyi sessizce tek başlarına vermemeleri gerektiğini hatırlatır.

Aktörün aile yakınlarından biri, TMZ'ye yaptığı açıklamada Cloud'un babasının cenazesi için İrlanda'ya gittikten sonra "ciddi intihar düşünceleriyle" mücadele ettiğini ve "kederinin üstesinden gelmek için" ailesinin evinde olduğunu söyledi.

İnşaat çukuruna düştü

Kaliforniya doğumlu oyuncu, 2013'te bir inşaat çukuruna düşerek beyin hasarı geçirmiş ve 12 saat boyunca uyanamamıştı. Bu da konuşmasının yavaşlamasına ve canlandırdığı popüler karakterle özdeşleşen karakteristik ifade şeklinin ortaya çıkmasına neden olmuştu.

Geçmişte Euphoria'nın yıldızının menajerliğini yaptığını söyleyen Diomi Cordero, oyuncunun uyuşturucuyla mücadelesine tanık olduğunu ve iki yıl önce rehabilitasyondan çıktıktan sonra bağımlılıkla nasıl savaştığını anlattı.

Eski menajerinin iddiaları

Page Six'in haberine göre, Diomi Cordero nisanda Twitter'ta yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Cloud'un ailesinin evinde 25 yaşında hayatını kaybetmesinden üç ay kadar önce yapılan paylaşımda, Cloud'un tedavi gördüğü rehabilitasyon kliniğinde yollarının kesiştiğini ve 4 Temmuz 2021'de Cloud'un evinde düzenlenen partide aktörle yeniden bir araya geldiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cordero sosyal medya paylaşımında Cloud'un o sırada rehabilitasyondan yeni çıktığını ancak uyuşturucu etkisi altında olduğuna dair işaretler sergilediğini ileri sürdü.

Aktörün menajerliğini de yapan Cordero, "Cloud'un evine gelip ona sarıldığımda, tedavisini tamamladıktan sadece iki gün sonra yeniden uyuşturucuya başladığını hemen fark ettim" dedi.

Birkaç ay içinde Cloud'un "durumunun giderek kötüleştiğini" ve 2021 Kasım'ında "bağımlılığının kontrolünü açıkça bıraktığının" görüldüğünü de sözlerine ekledi.

"Yüzüme kustu"

Cordero, Cloud'la çalıştığı dönemde, oda arkadaşının kendisini arayarak genç yıldızın düzgün nefes alamadığını söylediğini belirtti. 

euphoria.jpg
2019'da yayımlanmaya başlayan Euphoria, kısa sürede ses getirmişti.​​​​​​ (HBO)


Aktörün evine gittiğini, ona kalp masajı yaparak aşırı doz durumlarında kullanılan bir ilaç olan Narcan verdiğini söyledi.

Cordero, "Ne yazık ki bilinci yerine geldiğinde Angus yüzüme kustu" dedi.

Cordero, Euphoria'nın ikinci sezonunun son iki haftasında, aktörü başka bir rehabilitasyon merkezine yatırmak üzere bir plan yaptığını söyledi.

Cloud'un rehabilitasyondayken uyuşturucu kullanmaya devam ettiğini ve nihayetinde Your Lucky Day adlı film üzerinde çalışmak için erken ayrıldığını aktardı.

"Umarım ne kadar çok kalbe dokunduğunu biliyordur"

Cordero'nun iddiasına göre Cloud'un başka bir menajeri, aktörün bir defile için Avrupa'ya gideceğini ancak onu yanında istemediğini söyledi. Cordero, bunun üzerine istifa ettiğini ekledi.

HBO'dan yapılan açıklamada "Angus Cloud'un ölümünü öğrenmekten büyük üzüntü duyuyoruz" denildi. Açıklama şöyle devam etti: 

Kendisi son derece yetenekliydi. HBO ve Euphoria ailesinin sevilen bir parçasıydı. Bu zor zamanda arkadaşlarına ve ailesine en derin taziyelerimizi sunuyoruz.

Euphoria'nın yaratıcısı Sam Levinson, şunları söyledi: 

Angus gibisi yoktu. Çok özel, çok yetenekli ve çok gençti. O da birçoğumuz gibi bağımlılık ve depresyonla mücadele etti. Umarım ne kadar çok kalbe dokunduğunu biliyordur. Onu çok severdim. Her zaman da seveceğim. Huzur içinde yatsın ve Tanrı ailesini korusun.

Restoranda çalışırken keşfedildi

Tam adı Conor Angus Cloud Hickey olan aktör, Euphoria'daki rol arkadaşı Zendaya'yla birlikte Oakland Sanat Okulu'na gitmiş ve Brooklyn'de bir restoranda çalışırken keşfedilerek Euphoria kadrosuna katılmıştı.

Cloud, martta i-D'ye verdiği röportjda dizinin kadrosuna nasıl katıldığını anlatarak, "Kesinlikle bir çeşit sahtekarlık olabileceğini düşündüm" dedi.

"Sonra bana rolü gösterdiler ve daha mantıklı geldi" diyerek ekledi:

Çünkü 'Bir yıldız olabilecek gibi göründüğüm için mi beni durdurdular' diye düşünüyordum. Sonra 'Hayır, uyuşturucu satıcısı gibi göründüğüm için durdurdular' dedim.


Independent Türkçe, Variety, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU