Taylor Swift hayranları konserlerde deprem yarattı

İki gecede de biletler tükendi

Swift'in 17 Mart'ta başlayan ve gelecek yıl 17 Ağustos'ta bitecek olan Eras turnesi, yaklaşık 100 milyon dolara mal oldu (AP)

Taylor Swift'in Seattle konserlerinde seyirciler deprem yarattı.

Western Washington Üniversitesi'nden deprembilimci Jackie Caplan-Auerbach, ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN'e konserlere katılan seyircilerin 2.3 büyüklüğünde depreme neden olduğunu belirtti.

ABD'nin Washington eyaletindeki Seattle şehrinde 22 ve 23 Temmuz'da düzenlenen konserlerde biletler tükendi. 

Amerikan futbolu takımı Seattle Seahawks'ın da kullandığı Lumen Field stadyumunda gerçekleşen konserlerde, sadece 22 Temmuz'daki performansı 72 bin 171 kişinin izlediği bildirildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Böylelikle 33 yaşındaki şarkıcı, U2'nun 2011'de aynı stadyumda yaklaşık 70 bin kişi önünde çalarak elde ettiği rekoru da geçmiş oldu.

Caplan-Auerbach, 2011'de aynı stadyumda Seattle Seahawks taraftarlarının yarattığı ve "Beast Quake" olarak bilinen depremin sismik verileriyle konserde oluşan depremin verilerini karşılaştırdığını belirtti.

Akademisyen, iki konserde görülen sarsıntıların toplamının 2,3 büyüklüğünde depreme eş olduğunu ve bunun "Beast Quake" depreminin iki katına denk geldiğini söyledi.

Swift ise Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Eras" turnesi kapsamında verdiği konserlere katılan hayranlarına teşekkür etti.


Independent Türkçe, Telegraph, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU