Tom Cruise ve Paramount CEO'sunun "Görevimiz Tehlike" kavgası

"Sormamız gereken soru şuydu: Buna ihtiyacımız var mı ve neden?"

Tom Cruise'a Hayley Atwell, Ving Rhames ve Vanessa Kirby'nin eşlik ettiği film 14 Temmuz'da gösterime girdi (Paramount)

Paramount'un CEO'su Brian Robbins, stüdyoyla Tom Cruise arasında Görevimiz Tehlike'nin 7 ve 8. filmlerinin bazı yönleri konusunda büyük anlaşmazlıklar yaşandığını açıkladı. 

Uzun soluklu aksiyon serisinin 7. filminde Cruise, ikonik ajan Ethan Hunt rolüyle tehlikeli yapay zeka tehdidiyle yüzleşmek üzere geri dönmüştü. 

Christopher McQuarrie'nin yönettiği film, koronavirüs pandemisinin başlamasıyla büyük bir darbe almış ve bu da bütçesinin başlangıçta planlanandan çok daha yüksek bir seviyeye, tahmini 290 milyon dolara çıkmasına neden olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Variety'ye verdiği röportajda Robbins, Görevimiz Tehlike - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm'le (Mission Impossible - Dead Reckoning Part One) ilgili Paramount ve Cruise arasında yaşanan çıkmaza değindi.

Robbins'e göre, giderek artan bütçeye ek olarak, Cruise ve McQuarrie'nin daha önce serinin 8. halkasında yer alması planlanan denizaltı sekansını filme dahil etme konusundaki ısrarı da özel bir anlaşmazlık noktası oldu.

"Şöyle diyelim, stüdyo, yapım ve Tom yönetmenlik konusunda bir anlaşmazlık içindeydi ve bir çıkmaz vardı. Duraklatma düğmesine basmak zorunda kaldık" diyen Paramount CEO'su, sözlerini şöyle sürdürdü:

Birinci Bölüm'ü bitirirken İkinci Bölüm'le nasıl ilerleyecekleri konusunda takılıp kalmışlardı. Bu bir prodüksiyon sorunuydu ve istenen şeyin kapsamıyla ilgiliydi. Sormamız gereken soru şuydu: Buna ihtiyacımız var mı ve neden? Ve sonra ne kadar büyük olacak ve bu ne kadar sürecek?

Görevimiz Tehlike 7, Kovid-19 salgını patladığında İtalya'da prodüksiyon aşamasındaydı ve pandemi her şeyin durmasına neden olmuştu. 

Film 2020 Şubat'ından prodüksiyon tamamlanana dek toplam 7 kez durdurulmuştu. Bu da filmin bütçesine büyük bir yük getirmişti. 

Oyuncular ve ekip her kapanma kararında çalışmaya devam etti hatta Cruise, prodüksiyona dahil olan herkesi barındırmak için iki yolcu gemisi kiralamış ve bu ona tahmini 700 bin dolara patlamıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU