Barbie'nin puanı bir anda çakıldı: Eleştiri bombardımanına tuttular

Hem eleştirmenler ve hem de sinemaseverler çok beğense de Greta Gerwig imzalı filmin puanı düşmeye başladı

39 yaşındaki Greta Gerwig, Barbie'nin senaryosunu Noah Baumbach'la beraber kaleme aldı (ScreenRant)

Gişe rekorları kıran Barbie'nin Rotten Tomatoes'daki izleyici puanı, eleştiri bombardımanının ardından düşmeye başladı. 

Greta Gerwig'in Barbie'si, Margot Robbie'nin canlandırdığı Barbie karakterinin, aniden ölümlülük endişesine kapılarak gerçek dünyada kendini keşfetme arayışıyla "Barbie Diyarı"nın anaerkil ütopyasını terk etmesini konu alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hem eleştirmenler hem de seyirciler Barbie'yi çok sevdi. 145 milyon dolarlık bütçesiyle film, göz kamaştırıcı görselliği, mizah anlayışı ve feminist teması sayesinde son derece olumlu eleştiriler aldı.

Ancak, çok sayıda kişinin yorum yazması nedeniyle, filmin Rotten Tomatoes'daki izleyici puanı düştü.

Barbie'nin Rotten Tomatoes puanı, yalnızca bilet satın alan doğrulanmış kullanıcılardan oluşan izleyiciler için halen 100 üzerinden 88 ancak genel izleyici puanı yüzde 73'e kadar düştü.

sd.JPG
İki puan arasındaki tutarsızlık eleştiri bombardımanından kaynaklanıyor çünkü bazı kullanıcıların filmi izlediği ve dürüst değerlendirme yaptığı doğrulanmadı (Rotten Tomatoes)


Barbie'nin Rotten Tomatoes'ta eleştiri bombardımanına tutulması, kadın başrollü filmlerin işledikleri feminist temalar nedeniyle tepki çekmesi yönündeki eğilimi sürdürüyor.
 
2019'da Captain Marvel'ın puanlarında da benzer düşüş görülmüştü. Bu durum, Marvel Sinematik Evreni'ndeki kadın başrollerin liderliğindeki diğer film ve dizilerle devam etmişti. 

Gerwig'in feminist fikirleri destekleyen ve ataerkillikle dalga geçen Barbie'si, eleştiri bombardımanının son kurbanı olacak gibi görünse de bunun filmin başarısı üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmiyor.

Rotten Tomatoes'daki bazı hoşnutsuz kullanıcılara rağmen, Barbie birbiri ardına rekora koşmaya devam edecek gibi görünüyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU