Zuckerberg'den Musk'a gözdağı: Jiu jitsuda mavi kuşak aldı

Teknoloji milyarderleri dövüşmek üzere anlaşmıştı

Zuck diye de anılan Mark Zuckerberg, mayıstaki turnuvada altın ve gümüş madalya kazanmıştı (Instagram/@Zuck)

Teknoloji dünyasındaki rakibi Elon Musk'la dövüşmesi gündemde olan Mark Zuckerberg'den rakibinin gözünü korkutabilecek bir hamle geldi.

Meta CEO'su Zuckerberg, iki gün önce sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Brezilya jiu jitsusunda mavi kuşak sahibi olmaya hak kazandığını duyurdu.
 


5. derece siyah kuşak alan eğitmeni Dave Camarillo'yu kutlayan işinsanı, "Sen harika bir koçsun. Seninle antrenman yaparak, dövüş ve hayat hakkında çok şey öğrendim" dedi.

Zuckerberg kendisinin de mavi kuşak takmaya başladığını açıkladı. Sosyal medyada "Elon'ın başı belada" ve "Zuckerberg hazırlanıyor" gibi yorumlar yapıldı.

39 yaşındaki teknoloji girişimcisi,  Brezilya jiu-jitsusuna Kovid-19 pandemisinin patlak vermesiyle başlamıştı. Guerrilla Jiu Jitsu takımıyla eğitimlere katılan Zuckerberg, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde mayısta düzenlenen jiu jitsu turnuvasında madalya kazanmıştı.

Ne olmuştu?

52 yaşındaki Musk'ın, Meta'nın patronunu Twitter'dan kopya çekmekle suçlamasının ardından, geçen ay iki teknoloji milyarderi dövüşmek üzere anlaşmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Twitter'ın sahibinin "Kafes dövüşüne hazırım" diye yazması üzerine Zuckerberg "Konum at" demişti.

Daha sonra her iki isim de podcast sunucusu ve jiu jitsu meraklısı Lex Fridman'la antrenman yapmıştı. Musk daha sonra eski UFC şampiyonu Georges St-Pierre'le antrenman seansına katılmıştı.

Ancak maçın gerçekten düzenlenip düzenlenmeyeceği belirsizliğini koruyor.

 

Independent Türkçe, New York Post, Entrepreneur

DAHA FAZLA HABER OKU