Uruguay sahilleri ölü penguenlerle doldu

Hayvanların neden yaşamını yitirdiği henüz anlaşılamadı

Yetişkin Macellan penguenlerinin ağırlıkları 4,5 kilograma kadar çıkabiliyor (AFP)

Uruguay'da son 10 günde toplamda yaklaşık 2 bin penguen sahile vurdu. 

Uruguay Çevre Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, Atlantik Okyanusu'nda hayatını kaybeden en az 2 bin Macellan pengueninin Rocha lagününde kıyıya vurduğu belirtildi.

Yetkililer, yapılan incelemelerde penguenlerin yüzde 90'ının çok genç olduğunu, vücutlarına yağ depolayamadığını ve aç kaldığını tespit ettiklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çevre Bakanlığı'ndan Carmen Leizagoyen, penguenlerden alınan numunelerin incelendiğini ve hiçbirinde kuş gribi bulunmadığını belirtti. 

Leizagoyen, Güney Yarımküre'de kış mevsiminin yaşandığı dönemlerde penguenlerin yemek bulmak ve daha sıcak sulara ulaşmak için Arjantin'in güneyinden Brezilya'ya gittiklerini söyledi.

Yetkili, bu yolculuk sırasında bazı penguenlerin yaşamını yitirmesinin doğal olduğunu belirtirken, mevcut kayıp sayısının normalden çok fazla çıktığını vurguladı. 
 

f7d088f956e53480d87dab4e54dca863185dd390.jpg
Macellan penguenleri karides, denizanası ve yengeçlerle besleniyor (AFP)


Koruma altındaki lagünün direktörü Hector Caymaris de penguenlerin neden öldüğünün henüz tam olarak belirlenemediğini ifade etti. 

Çevrecilerse Macellan penguenlerinin, yasadışı balıkçılık nedeniyle yemek bulamadıkları için hayatlarını kaybettiğini savunuyor. 

Uruguay merkezli sivil toplum kuruluşu SOS Marine Wildlife Rescue'dan Richard Tesore, "1990'lardan ve 2000'lerden itibaren hayvanların yiyecek sıkıntısı çektiğini görmeye başladık. Yemek kaynakları yoğun şekilde sömürülüyor" dedi.


Independent Türkçe, AFP, Outlook India

DAHA FAZLA HABER OKU