Tatum O'Neal, 10 yaşında Oscar kazandığı için babasının ondan "nefret ettiğini" söyledi

Aktris, Oscar kazanan en genç kişi unvanına sahip

Joe David Brown'un 1971 tarihli romanından beyazperdeye uyarlanan Ay Beyazdır 4 dalda Oscar adayı olmuştu (AP)

Tatum O'Neal, babası Ryan O'Neal'la aralarındaki eski husumet hakkında konuştu ve tarih yazan Oscar zaferinin ardından babasının kendisinden "nefret ettiğini" iddia etti.

Baba-kız 1973'te Peter Bogdanovich'in yönettiği Ay Beyazdır (Paper Moon) adlı dramda beraber rol almıştı.

Tatum'un, akrabalık bağı bilinmeyen bir adam (Ryan) tarafından teyzesinin evine götürülen çocuk rolündeki performansı büyük bir başarı diye nitelendirilmişti. Henüz 10 yaşındayken En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü'nü kazanan aktris, 49 yıldır bu rekoru hâlâ elinde tutuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

59 yaşındaki Tatum, kazandığı ödül fevkalade bir başarı olmasına rağmen bunun şimdi 82 yaşında olan babası için hassas bir nokta olduğunu öne sürdü.

Oyuncu, The Hollywood Reporter'a babasıyla ilgili "Beni severdi ama sonra Oscar Ödülü kazandığım için benden nefret etti" dedi.

17 Temmuz Pazartesi günü yayımlanan haberde, Ryan'ın ödülü kazandığı için Tatum'a bir tebrik notu gönderdiği ancak Tatum'un oyuncu annesi Joanna Moore'un bu notu kabul etmediği belirtiliyor. Tatum, "Tuhaf saçmalıklar olmuştu. Mutluluğa giden yoldan sapılmış gibiydi" dedi.

Tatum'un babası 1970 yapımı Aşk Hikayesi'ndeki (Love Story) performansıyla Oscar ve Altın Küre'de En İyi Erkek Oyuncu adaylığı elde etmişti.

The Independent, yorum için Ryan O'Neal'le temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı. O'Neal, Hollywood Reporter'ın yorum taleplerine de yanıt vermedi.

Tatum ve Ryan O'Neal'ın uzun süredir belgelenmiş, dönem dönem küslüklerle dolu zor bir ilişkisi var. İkili 2011'de Ryan and Tatum: The O'Neals (Ryan ve Tatum: O'Neallar) adlı belgesel dizide 25 yıllık ayrılık sonrası aralarındaki bağı onarmaya çalışmıştı. İlişkileri o zamandan beri çalkantılı şekilde devam ediyor.

Bad News Bears filminin yıldızı Tatum bu ay, 2020 başlarında aşırı dozda reçeteli ilaç kullanımı sonrası felç geçirdiğini açıklamıştı.

İyileşme sürecindeyken O'Neal, Eylül 2020'de oğlu Sean'ın düzenlediği bir buluşmada babasıyla yeniden bir araya gelmişti. O sırada hâlâ konuşamıyordu.

Hollywood Reporter'ın son haberinde O'Neal, bu yıl babasıyla yaptığı daha yakın tarihli bir görüşmeden bahsetti ve yaşadıkları zorluklara rağmen babasına duyduğu şefkati dile getirdi.

Gazeteci Seth Abramovich'e "Onun ölmesini istemiyorum" dedi. 

Onu seviyorum. Babamı seviyorum. Yani babamla zor bir hayatım oldu ama onu yine de seviyorum.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU