Usta sinemacıdan büyük övgü: "Oppenheimer bu yüzyılın en iyi filmi"

Taksi Şoförü'nün yazarı, "coşkulu bir hayranı değilim" dediği Nolan'ın filmine övgüler yağdırdı

Yönetmen Nolan, duygusal açıdan yıpratıcı projeyi "bitirdiği için rahatladığını" söylemişti (Universal)

Christopher Nolan'ın gösterimine sayılı gün kalan Oppenheimer'ı, Londra ve Paris'teki galaları sonrasında pek çok olumlu yorum almıştı. Sinema eleştirmenleri, üç saatlik biyografik filmden övgüyle bahsetmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kedi Kız (Cat People), Usta Bahçıvan (Master Gardener) ve Kumarbaz (Card Counter) filmlerinin yönetmeni, Taksi Şoförü'nün (Taxi Driver) yazarı Paul Schrader, düzenli olarak güncel sinema ve siyaset üzerine paylaşımlarda bulunduğu kişisel Facebook hesabında, Nolan'ın Oppenheimer filmine yönelik övgü dolu sözler paylaştı.

Oscar adayı sinemacı, Nolan'ın atom bombası destanının New York'taki galasına katıldı ve ardından sosyal medyada Oppenheimer'ı "bu yüzyılın en iyi filmi" olarak adlandırdı.

OPPENHEIMER. Bu yüzyılın en iyi, en önemli filmi. Eğer bu yıl sinemalarda bir film izleyecekseniz bu Oppenheimer olmalı. Nolan'ın coşkulu bir hayranı değilim ama bu film her şeyi solda sıfır bırakıyor.

Schrader, Nolan'la birlikte çekilmiş bir fotoğrafını da paylaştı.

Bir takipçisinin, Oppenheimer'ı Nolan'ın tercih ettiği IMAX 70mm formatında görmek için uzun bir yolculuk yapmaya değip değmeyeceği sorusuna Schrader, şu yanıtı verdi: 

Yolculuğa değer.

76 yaşındaki yönetmenin tepkisi, filmin Paris ve Londra'daki son prömiyerlerinden gelen tepkilerle örtüşüyor. Eleştirmenler filmi her anlamda "inanılmaz" ve "epik" olarak nitelendirmişti. 

Film eleştirmeni Bilge Ebiri, filmin Londra'daki galasından sonra tweet atarak şöyle yazmıştı: 

Durmaksızın ilerleyen, delicesine ayrıntılı, karmaşık bir tarihi dram. Nolan en şaşırtıcı, sarsıcı şekilde çekici indirene kadar inşa ediyor, inşa ediyor ve inşa ediliyor.


Independent Türkçe, Indiewire, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU