Kenya'daki açlık tarikatında ölü sayısı 400'e çıktı

12 cansız bedene daha ulaşıldı

Paul Nthenge Mackenzie'nin rahip olmadan önce taksicilik yaptığı biliniyor (Reuters)

Kenya'da "İsa peygamberle buluşmak için" açlık çeken tarikatla ilgili yürütülen soruştumada 12 cansız bedene daha ulaşıldı.

Son ölümlerle birlikte toplam can kaybı sayısı 400'e ulaştı.

Konuyla ilgili AFP'ye konuşan yerel yetkili Rhoda Onyancha, Shakahola ormanında bulunan mezarların ardından arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tarikat lideri Paul Nthenge Mackenzie'nin müritlerine kendilerini aç bırakma çağrısını bu ormanda yaptığı öne sürülmüş, ilk kurbanlar da 13 Nisan'da aynı yerde bulunmuştu.

Kurbanlara yapılan otopsi işlemi ölümlerin ana nedeninin açlık olduğunu ortaya koyarken, aralarında çocukların da olduğu bazı kurbanların boğulduğu veya dövüldüğü de anlaşıldı.

Eski bir taksiciyken rahipliğe soyunan 50'li yaşlardaki tarikat lideri Mackenzie ise nisandan bu yana polis gözetiminde bulunuyor. 3 Temmuz'da Mombasa kentinde yapılan duruşmada Mackenzie'nin gözaltı süresi bir ay daha uzatılmıştı.


Açlık ölümlerinin ardından Mackenzie'yle birlikte 16 kişi daha gözaltına alınmış ve bu kişilerin orucunu bozanları ve ormanı terk etmek isteyenleri engellemekle görevli silahlı bir grup olduğu iddia edilmişti.

Kenya'da savcılık Mackenzie'nin terörizm ya da soykırım bağlantılı suçlarla yargılanacağını duyurmuştu.

7 çocuk babası Mackenzie, 2003'te İyi Haberler Uluslararası Kilisesi'ni kurmuştu. Kenyalı rahibin suç kaydı olmasına rağmen yetkilileri nasıl atlattığı ise belirsizliğini koruyor.

Kenya İçişleri Bakanı Kithure Kindiki geçen hafta yaptığı açıklamada, ormandan gelen ilk haberleri soruşturma konusunda gevşek davranıldığını söyleyerek polis ekiplerini eleştirmişti.


Independent Türkçe, AFP, India Times 

DAHA FAZLA HABER OKU