Türkiye'yle Suudi Arabistan arasında drone anlaşması

İmza törenine liderler de katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turunun ilk ayağında ziyaret ettiği Suudi Arabistan'la drone anlaşması imzalandı.

Suudi Arabistan devlet haber ajansı SPA'nın servis ettiği haberde, savunma şirketi Baykar'la Suudi Savunma Bakanlığı arasında yapılan imza törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın katıldığı belirtildi.

Savunma Bakanı Halid bin Selman, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda droneların Suudi Arabistan'ın savunma kapasitesine artıracağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

SPA'nın haberinde bugün yapıldığı belirtilen anlaşmanın maliyeti veya alınacak drone sayısıyla ilgili bir bilgi verilmedi.

İki ülke arasında bir savunma işbirliği anlaşmasının da imzalandığı belirtilirken, Türkiye ve Suudi Arabistan enerji, emlak ve doğrudan yatırımların da içinde yer aldığı farklı sektörlerde uzlaşı belgesine imza attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez turu öncesinde yatırım arayışı sinyalleri vermiş ve Suudi Arabistan, Katar ve BAE'ye yapacağı ziyaretlerde bazı anlaşmaların tamamlanacağını söylemişti.

Erdoğan'ın bugün Katar'ı ziyaret ederek burada Katar Emiri'yle bir araya gelmesi, çarşamba günü ise Birleşik Arap Emirlikleri'ne geçmesi bekleniyor. 


Independent Türkçe, Reuters, SPA
 

DAHA FAZLA HABER OKU