Son Durak'ın yıldızı açıkladı: "Bana tek kuruş ödemediler"

"Beni galaya davet ettiklerinde filmde olduğumu bile söylemediler"

Korku serisi Son Durak, 5 film, iki çizgi roman ve 9 roman içiyor (New Line Cinema)

Sevilen korku serisi Son Durak'ın (Final Destination) ilk filminin yıldızlarından Devon Sawa, 5. filmdeki kameosu hakkında konuştu ve bunun için kendisine hiç para ödenmediğini açıkladı. 

Sawa, 2000'de oyunculuk kariyerine yeni adım attığı dönemde, bir grup gencin uçakta ölümden kurtulduğu ancak tüyler ürpertici kazalarla teker teker hayatını kaybettiği Son Durak'ta başroldeydi. 

Devam filmlerinde canlandırdığı Alex Browning karakteri ölen oyuncu, serinin 5. filminin sürpriz finalinde arşiv görüntüleri aracılığıyla sürpriz bir geri dönüş yapmıştı.

ComicBook.com'un aktardığına göre Kanadalı oyuncu, artık silinmiş olan tweet'inde Son Durak 5'teki kameosu hakkında dürüst açıklamalarda bulundu.

Son Durak 5 için tek kuruş almadım. Beni galaya davet ettiklerinde filmde olduğumu bile söylemediler. Birinci bölüm için yapılan ilk sözleşmede, görüntülerin kendilerine ait olduğunu ve gelecekte kullanabileceklerini belirten bir bölüm vardı. Basın için olduğunu düşünmüştüm. Yanılmışım.

James Wong'un yönettiği ilk Son Durak filminde Devon Sawa, Ali Larter, Kerr Smith ve Tony Todd başrolleri paylaşmıştı. 23 milyon bütçesi olan film, 113 milyon dolarlık hasılat yapmayı başarmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sawa, oyuncuların grevinden özellikle bahsetmemiş olsa da açıklamasının zamanlaması manidar gözüküyor. 

44 yaşındaki oyuncu, serinin 5. filmine arşiv görüntüleri kullanılarak dahil edildi ancak bu, filmlerin oyuncuları fiziksel olarak orada olmadan dahil edebilmesinin sadece bir yolu. 

Artık pek çok stüdyo CGI teknolojisi ve deepfake kullanarak oyuncuların benzerlerini yeniden yaratabiliyor. Buna hayatını kaybetmiş oyuncular da dahil.

Hollywood'da senaristlerin 2 Mayıs'tan beri devam eden grevine 14 Temmuz'da oyuncular da katılmıştı. Böylece 1960'tan bu yana ilk kez hem yazar hem de oyuncuları temsil eden sendikalar aynı anda greve gitme kararı almış oldu.

Sinema Oyuncuları Birliği yaptığı açıklamada, daha yüksek ücret ve yapay zekaya karşı koruma taleplerinin karşılanmaması üzerine resmi olarak iş bırakma kararı aldıklarını duyurmuştu.


Independent Türkçe, ScreenRant, ComicBook.com

DAHA FAZLA HABER OKU