Nolan'dan gerçek atom bombası kullanmasını bekleyen hayranlarına yanıt

"Gurur verici ama biraz da korkutucu"

21 Temmuz'da gösterime girecek film, Kai Bird ve Martin J. Sherwin'in Amerikalı Prometheus adlı 721 sayfalık, Pulitzer ödüllü kitabından esinlenmişti (Universal)

Oppenheimer'ın yönetmeni Christopher Nolan, gösterim tarihi yaklaşan biyografik filmin çekimleri sırasında gerçek atom bombası kullandığını düşünen hayranlarına yanıt verdi. 

Nolan'ın yönettiği filmde Cillian Murphy, nükleer silahların geliştirilmesinde büyük rol oynayan teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer'ı canlandırıyor. Bugüne kadar Nolan'ın 6 filminde oynayan 47 yaşındaki Murphy, ilk kez başrolde yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin oyuncu kadrosunda Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr. ve Matt Damon da yer alıyor.

Bütçesi 180 milyon dolar olan Oppenheimer'ın büyük bölümünün gerçekçi efektler kullanılarak çekilmesi bekleniyordu. Hollywood Reporter'a konuşan 52 yaşındaki Nolan, Oppenheimer için gerçek atom bombası patlatacağını düşünen bir hayran kitlesi olduğunu açıkladı. 

Hayranlarının, kendini filmin gerçekçi olmasına bu kadar adayacağına inanmalarının gururunu okşadığını söyleyen usta yönetmen, bunun ne kadar korkutucu olabileceğine de dikkat çekti. 

İnsanların benim bu kadar uç bir şey yapabileceğimi düşünmesi bir yandan gurur verici ama bir yandan da biraz korkutucu.

Nolan'ın Oppenheimer için CGI teknolojisi yani bilgisayar tabanlı imgeleme kullanmama tercihi, bazı izleyicilerin neden film uğruna gerçek bir atom bombası patlatacağını düşünebileceklerini açıklıyor. Ancak, yönetmenin atom bombası kullanma imkanı olsaydı bile, bunu yapmak filmin nükleer silahların yaratılmasının yol açtığı dehşete ilişkin mesajını yıpratırdı.

Oppenheimer'ı vizyona girmeden önce izleme fırsatı bulan sinema eleştirmenleri, Nolan'ın 3 saatlik filmine övgüler yağdırmıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, Hollywood Reporter
 

DAHA FAZLA HABER OKU