Oppenheimer'da başrol oyuncularının "tamamen çıplak olduğu uzun sahneler var"

Christopher Nolan'ın II. Dünya Savaşı'nı konu alan epik filmine daha önce "seks ve çıplaklık" nedeniyle ABD'de "R" derecesi verilmişti

Christopher Nolan'ın Oppenheimer'ında, oyuncular Florence Pugh ve Cillian Murphy'nin "tamamen çıplak olduğu uzun" sahnelerin yer alacağı yeni bir haberde öne sürüldü.

Bu ay vizyona girecek yapımda Murphy nükleer bilimci J. Robert Oppenheimer'ı canlandırırken, filmin önemli bir yan hikayesi de Pugh'nun canlandırdığı Psikiyatrist Doktor Jean Tatlock'la Oppenheimer'ın ilişkisini içeriyor.

The Guardian'a konuşan Murphy, filmin konusuyla ilgili hiçbir ayrıntıdan bahsetmemesi yönünde "kesin talimat" aldığını söylese de kendisi, Pugh ve Oppenheimer'ın eşi Kitty'yi canlandıran Emily Blunt arasındaki uyum testleriyle ilgili detayları açıkladı.

Murphy "Aralarında kıvılcım olup olmadığını görmek için iki oyuncuyu bir odaya koyuyorlar ve tüm yapımcılar ve yönetmen bir masada oturup onları izliyor" diye anlattı.

Nasıl bir ölçüt kullandıklarını bilmiyorum ve bu aşırı derecede saçma görünüyor ama bazen bir çekim hissedersiniz ve kimse nedenini bilmez.

Haberde, Murphy ve Pugh'nun birlikte "tamamen çıplak olduğu uzun" sahnelerin yer almasının Oppenheimer'ı, Nolan'ın seks ve ilişkilere önemli yer verdiği nadir filmlerinden biri haline getirdiği de belirtildi.

Hayranlar Nolan'ın bu yöne kayacağını Oppenheimer'ın, 2002 yapımı Uykusuz'dan (Insomnia) beri sinemacının ABD'de "R" derecesi (17 yaşın altındakilerin, filmi yanlarında bir yetişkin olmadan izleyemeyeceğini belirten uyarı -ed.n.) alan ilk filmi olduğunun haziranda ortaya çıkmasıyla tahmin etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir filmin yaş derecelendirmesi her ülkenin derecelendirme kuruluşlarının takdirine göre değişmekle birlikte R derecelendirmesi, kabaca Birleşik Krallık'taki (BK) "15 yaş ve üstüne uygundur" ibaresine karşılık geliyor. Öte yandan PG-13 (filmin 13 yaş ve üstüne uygun olduğunu belirten uyarı -ed.n.), BK'de aşağı yukarı "12A"yla (12 yaşın altındakilerin, filmi yanlarında bir yetişkin olmadan izleyemeyeceğini belirten uyarı -ed.n.) eşdeğer kabul ediliyor.

Oppenheimer R derecesini "bir miktar cinsellik, çıplaklık ve argo" içermesi nedeniyle alırken, "küfürlü konuşma ve seks" gerekçesiyle BK'de filme, "15 yaş ve üstüne uygundur" ibaresi kondu.

Film bu yazın en çok merak edilen gişe canavarlarından biri olmaya devam ederken Nolan geçen ay filmi, ilk izleyicilerini "perişan" hale getirdiğini söyleyerek tanıtmıştı.

Yönetmen şöyle demişti: 

Konuşamıyorlar. Demek istediğim, olayın tarihinde ve temelinde bir korku unsuru var.

Oppenheimer'ın geniş oyuncu kadrosunda Murphy, Pugh ve Blunt'ın yanı sıra Matt Damon, Robert Downey Jr., Rami Malek, Gary Oldman, Dane DeHaan, Josh Hartnett, Kenneth Branagh, Matthew Modine, Casey Affleck, Alden Ehrenreich ve Jason Clarke yer alıyor.
 

Oppenheimer
Florence Pugh ve Cillian Murphy, Oppenheimer'da​​​​​​​ (Universal Pictures)


Blunt bu hafta, ekibin 2022'de New Mexico'daki çölde filmi çekerken kaynaştığını ancak Murphy'nin oyuncuların grup yemeklerine katılmayı reddettiğini açıklamıştı.

Sessiz Bir Yer'in (A Quiet Place) yıldızı, "Üstlenmesi ve omuzlaması gereken şeylerin miktarı muazzam" demişti.

Tabii ki gelip bizimle yemek yemek istemedi.

Oppenheimer 21 Temmuz'da, Greta Gerwig'in filmi Barbie'yle aynı gün sinemalarda gösterime giriyor. Meraklı hayranlar şimdiden iki filmi arka arkaya izlemek için bilet almayı planlıyor. "Barbenheimer" diye adlandırılan viral akım o kadar popüler hale geldi ki Murphy, Margot Robbie ve Tom Cruise bile bunu açıkça destekledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU