NXIVM seks tarikatı davasında tutuklanan Smallville yıldızı serbest bırakıldı

Allison Mack, "Sonsuza dek pişman olacağım seçimler yaptım" demişti

Allison Mack, hapiste iki yıl geçirdikten sonra erken salındı (AP/Arşiv)

ABD'deki NXIVM seks tarikatının en önemli ikinci ismi kabul edilen Allison Mack pazartesi serbest bırakıldı.

NXIVM, Keith Raniere tarafından 1998'de kurulmuştu. Seks tarikatı ağına düşürmeyi başardığı kadınları, vücutlarını törenle damgalayarak seks kölesi haline getiriyordu. Bu törende 4 kişi yeni müridin kol ve bacaklarını tutuyor, bir kişi damgalama işlemini gerçekleştiriyor, bir başkasıysa bu işlemi kameraya alıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnsanın sahip olduğu tüm potansiyelleri gerçekleştirmek amacıyla kişisel gelişim seminerleri pazarlayan NXIVM aktif olduğu 23 yılda 16 binden fazla kişiyle temas kurmuştu. NXIVM 2018'de faaliyetlerini sonlandırdığını açıklamış ancak gerisinde istismara maruz kalan pek çok kişi bırakmıştı. Raniere Ekim 2020'de 120 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Smallville dizisinin yıldızı Mack ise Nisan 2019'da, kadınları Raniere'in seks köleleri haline getirme planına dahil olduğuna ilişkin hakkında açılan soruşturmada suçunu itiraf etmişti. Üç yıl hapis cezası alan oyuncu, mahkemeye sunduğu mektupta  "Sonsuza kadar pişman olacağım seçimler yaptım" demişti. Mack "Nxivm'ye getirdiğim kişilerden özür dilerim. Sizi sapkın bir adamın çirkin ve duygusal istismara dayalı entrikalarına maruz bıraktığım için özür dilerim” ifadelerini kullanmıştı.

Federal Hapishaneler Bürosu'nun kayıtlarına göre 40 yaşındaki oyuncu, pazartesi günü Kaliforniya'daki Dublin Federal Cezaevi'nden çıktı.

 

Independent Türkçe, AP, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU