The Idol'ın finalinde "Hitler takipçisi" Kanye West'le dalga geçildi

Geçen yıl çok sayıda Yahudi düşmanı açıklama yapan rapçi tepkiyle karşılaşmıştı

The Idol'daki Lily-Rose Depp ve The Weeknd'le sağdaki Kanye West (Eddy Chen/HBO/AFP)

Kanye West'in son Yahudi düşmanlığı skandalı, HBO'nun tartışmalı dizisi The Idol'ın 2 Temmuz Pazar yayımlanan sezon finalinde alay konusu oldu.

Ye adıyla da bilinen West, 2022'de Yahudi düşmanı çeşitli komplo teorilerini paylaşması üzerine ciddi tepkilerle karşılaşmıştı. Flashing Lights adlı parçasıyla ünlenen rapçi, Aralık'ta tanınmış komplo teorisyeni Alex Jones'un InfoWars programına katılarak "Hitler'i severim" demiş ve şu sözleri eklemişti: 

İyi şeyler de yaptılar, Nazileri sürekli kötülemeyi bırakmalıyız.

Lily-Rose Depp'in canlandırdığı popstar Jocelyn, The Idol'ın 5. ve son bölümünde menajer ekibi için bir gösteri düzenliyor.

Yoğun cinsellik içeren ve kısmen çıplak gerçekleştirilen performansları izlerlerken, Live Nation'ın temsilcisi Andrew Finkelstein (Eli Roth) Jocelyn'in menajerlerinden Chaim'e (Hank Azaria) pop yıldızının akıl sağlığının ne durumda olduğunu soruyor.

Chaim, "Statlardaki koltuklara kıçları oturtan şey bu" diyerek güvence verdiği Andrew'dan "Biliyorsun, Adolf Hitler'i takip etme kararına kadar lanet olası Kanye de statları dolduruyordu" cevabını alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Euphoria'dan Sam Levinson ve "The Weeknd" diye bilinen Abel Tesfaye tarafından yaratılan The Idol, izleyicileri kutuplaştırdı. Birçok kişi dizinin "berbat" diyalogları ve rahatsız edici bulunarak "travma pornosu" damgası yiyen sahneleriyle dalga geçiyor.

Rolling Stone'un dizide çalışanlarla yaptığı isimsiz röportajların yer aldığı bir ifşa yazısını Mart'ta yayımlaması üzerine yapım topa tutulmuştu. Çalışanlar; Tesfaye, Levinson ve yapımcıların "bir adamın bir kadını istismar etmesi ve kadının da buna bayılmasıyla ilgili" bir drama çekmek için diziyi "mide bulandıran şekilde rayından çıkardığını" iddia etmişti.

The Independent'a verdiği son röportajında dizideki çok sayıda çıplak sahne hakkında güvence veren Azaria, "herkesin olup bitenler hakkında rahat olup olmadığını Sam'in sürekli kontrol ettiğini ve muazzam bir saygı, işbirliği ve geri bildirim ortamı bulunduğunu" söylemişti.

Çıplak sahnelerin sayısını savunan Depp (Johnny ve Fransız şarkıcı Vanessa Paradis'in kızı) de fiziki anlamda "zaman zaman çıplak kalmasının" sebebinin, karakterin duygusal durumunu yansıtmak olduğunu söylemişti.

Finalin ardından hayranlar, tüm diziyi tersyüz eden şaşırtıcı bir ayrıntıyla şaşkına döndü.

The Idol, BluTV'den izlenebilir.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU