Barbie sadece başlangıç: 45 film daha geliyor

Bu yazın merakla beklenen filmi Barbie'nin gişe başarısı, yepyeni bir sinematik evrenin kapısı aralayacak

Christopher Nolan'ın yönettiği Oppenheimer'la aynı gün vizyona girecek Barbie'nin gişede büyük başarı yakalaması bekleniyor (Warner Bros)

Görünüşe göre Barbie, oyuncak şirketi Mattel için sadece başlangıç. New Yorker'ın haberine göre Mattel'in oyuncaklarına dayanan 45 film, şimdiden geliştirme aşamasında.

Gerçek dünyada kendini keşfetme yolculuğuna çıkmak üzere Barbie Diyarı'ndan ayrılan Barbie'nin hikayesini anlatan film, bu yazın en iddialı yapımlarından biri olarak öne çıkıyor. 

Barbie'ye olan ilgi fitili ateşledi

Filme adını veren Barbie rolünde Margot Robbie'nin yer aldığı film, 21 Temmuz'da vizyona girecek. Ancak Barbie şimdiden sosyal medyada ilgi görmeye başladı ve bu da filmin başarılı olacağının sinyallerini veriyor. Filmin sosyal medyada aldığı olumlu tepkiler, Mattel'in birçok oyuncak markasına dayalı filmler çekme kararı almasını sağladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Britanyalı aktör Daniel Kaluuya'nın rol alacağı Dinozor Barney (Barney the Dinosaur), ve J.J. Abrams'ın da dahil olduğu bir Hot Wheels filmi de dahil olmak üzere 45 filmden sadece 13'ü kamuoyuna duyuruldu. Barbie henüz sinemalarda gösterime girmemiş olsa da, Mattel tüm oyuncaklarını film deneyimlerine dönüştürmeye hazırlanıyor gibi görünüyor.

Mattel oyuncaklarına dayanan ve duyurulan diğer filmler arasında American Girl, Sihirli top (Magic 8 Ball), Matchbox, Kâinatın Hâkimleri (Masters of the Universe) ve Uno da yer alıyor.

barb1.jpg
Barbie'nin senaryosunu 39 yaşındaki Greta Gerwig ve sinemacı partneri Noah Baumbach birlikte kaleme aldı (Warner Bros)


Filmlerde farklı yapım şirketleri yer alacak olsa da, Mattel'in kendi bünyesindeki Mattel Films hepsine liderlik edecek. Barbie gişede başarılı olmayı başarırsa, şu anda yapım aşamasında olan tüm Mattel filmleri için kapı açılmış olacak.

Yeni bir sinematik evrenin kapısı açılıyor

Tüm filmlerin Mattel Films tarafından üretilecek olması, oyuncak markalarına dayalı filmlerden oluşan olası bir sinematik evrenin kapısını açıyor. Ancak, farklı oyuncaklara dayanan 45 filmin geliştirilmekte olduğu düşünüldüğünde, bu kadar çok içeriğin tek bir evrene sığdırılması da zor gözüküyor. Ancak bu, Mattel'in her film arasında küçük göndermeler yapamayacağı anlamına gelmiyor. 

Mattel'in yapmayı planladığı her film için Barbie kadar uğraşılırsa, Mattel Films popüler oyuncaklar yapmanın yanı sıra başarılı bir film şirketine de dönüşebilir. Ancak bu başarıya öncelikle Barbie'nin gişe performansı karar verecek ve bu da geliştirilmekte olan düzinelerce filmin kaderini belirleyecek.


Independent Türkçe, ScreenRant, New Yorker

DAHA FAZLA HABER OKU