Helsinki Belediye Başkanı Yardımcısı, grafiti çizerken yakayı ele verdi

Grafitiyi temizlemek 3 bin 500 euroya mal oldu

Helsinki, izinsiz çizilen grafitilerin temizlenmesi için yıllık 650 bin euro harcıyor (Facebook / Saxelin Hannele)

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'nin belediye başkanı yardımcısı Paavo Arhinmäki, grafiti yaparken suçüstü yakalandı.

46 yaşındaki belediye başkanı yardımcısı ve arkadaşı, cuma günü şehirdeki Vuosaari limanına doğru çıkan tünelin girişine grafiti çizerken polise yakalandı.

Finlandiya Ulaştırma Bakanlığı'nın ülkenin kamu yayıncısı YLE'yle paylaştığı bilgilere göre, tren hattının geçtiği tüneldeki grafitinin temizlenmesi yaklaşık 3 bin 500 euroya mal oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 22 Haziran 2011 - 4 Nisan 2014'de Kültür ve Spor Bakanı olarak da görev yapan Arhinmäki'nin grafitisi nedeniyle tren seferlerinin bir süreliğine durdurulduğu da bildirildi. Tünelden geçen hat, özellikle limana gidip gelen yük trenleri tarafından kullanılıyor.  

Polis ise belediye başkanı yardımcısı hakkında soruşturma başlatıldığını ve cezai işlem uygulanabileceğini belirtti. 

Gençliğinde de grafiti çizen ve sokak sanatına düşkünlüğüyle bilinen Arhinmäki, pazar günü Facebook hesabından yaptığı paylaşımda olaydan ötürü özür diledi.

Belediye başkanı yardımcısı, Helsinki'de sokak sanatçılarıyla ünlü Pasila bölgesindeki grafitilerden etkilendiklerini belirterek, "Bu benim aptallığım oldu. Affınızı istiyorum" diye yazdı.
 

Paavo Arhinmäki.jpg.jpg
Arhinmäki, 2009 - 2016'da Sol İttifak'ın liderliğini de yapmıştı (AFP)


Öte yandan Helsinki'deki kültür ve eğlence faaliyetlerinden sorumlu siyasetçi, görevinden istifa etmeyeceğini söyledi. Arhinmäki'ye üyesi olduğu Sol İttifak partisi de destek verdi. 


Independent Türkçe, CNN, Fortune

DAHA FAZLA HABER OKU