Indiana Jones yıldızı, son filmdeki sürpriz kameosunu anlattı

Oyuncu, James Mangold'un 2020'de yönetmenliği devralmasının ardından karakterinin rolünün önemli ölçüde azaltıldığını söyledi

Indiana Jones ve Kader Kadranı (Lucasfilm Ltd.)

Harrison Ford'un Indiana Jones destanının 5. ve son filmi nihayet sinemalarda.

Uyarı: Yazının devamı Indiana Jones ve Kader Kadranı'ndan (Indiana Jones and the Dial of Destiny) spoiler içerir

Indiana Jones ve Kader Kadranı'nda Ford, filme adını veren arkeolog-maceracıyı; Fleabag'in yıldızı Phoebe Waller-Bridge, Indiana Jones'un (kısaca Indy -ed.n.) vaftiz kızı Helena Shaw'u ve Mads Mikkelsen da acımasız eski Nazi Jürgen Voller'ı canlandırıyor.

Eleştirilerin hedefi olan 2008 yapımı 4. Indiana Jones filmi Kristal Kafatası Krallığı'nda (Kingdom of the Crystal Skull) yaşananların ardından hayranlar Karen Allen'ın canlandırdığı Marion Ravenwood'un seriye bir kez daha döneceğini düşünüyordu.

Indy'nin duygusal ilişki yaşadığı başlıca kararker olan Marion, ilk kez 1981 yapımı Kutsal Hazine Avcıları'nda (Raiders of the Lost Ark) görülmüştü. Kristal Kafatası Krallığı'nda Indy'yle evlenen Marion, Mutt Williams'ın (Shia LaBeouf) oğulları olduğunu açıklamıştı.

Ancak 4. filmi eleştirmenler hiç beğenmezken, LaBeouf da yapımı eleştirmişti. Bu, 2017'de senarist David Koepp'in Even Stevens'ın yıldızının rolünü yeniden canlandırmayacağını açıklamasına yol açmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kristal Kafatası'ndaki olaylardan 12 yıl sonrasını konu alan Kader Kadranı'nda, Mutt'ın Vietnam Savaşı'nda öldüğü ve Indy'yle Marion'ın boşandığı açıklanıyor.

Yine de 71 yaşındaki Allen, filmin sonundaki sürpriz kameo performansında Indy'yle barışıyor. İlk tanışmalarına dokunaklı bir atıfla Indy, Marion'ı vücudunun "acımayan" yerlerinden öpüyor. Bu, 1981'de yaşananların tersi.

Allen, kendisinin ve Ford'un karakterleri hakkında Variety'ye "Seri, onlar yeniden bir araya gelmeden bitmediği için son derece mutluyum" dedi.

Benim için bunun, birlikte mutlu sona yürüyorlar gibi hissetmenin anlamı büyüktü.

Oyuncu, James Mangold'un (Logan) 2020'de yönetmenlik görevini Steven Spielberg'den devralıp senaryoyu yeniden yazmasının ardından Marion'ın filmden büyük ölçüde çıkarıldığını açıkladı.

Allen "Tabii ki hayal kırıklığına uğradım" diye itiraf etti.

Shia'yla devam etmek istemediklerinin konuşulduğunu biliyordum, bu yüzden hikayede bir şeylerin, onun orada olmamasını mantıklı şekilde açıklayacak bir fırsat yaratması gerektiğinin farkındaydım. Senaryoyu okuyana kadar onun Vietnam'da öleceğini bilmiyordum. Aman Tanrım, belki de çekimlere başlamadan sadece 6 ay önceydi.

Ford'la geçmişi anımsatan öpüşme sahnesi hakkındaysa Allen, "Bu çok kısa, küçücük bir sahne ve bence bir şekilde içine çok fazla şey konmaya çalışıldığını hissettiriyor. Ama Marion'ın oğlunu kaybetmesinin yasını ve bunun gibi küçücük şeyleri filmdeki o tek küçük ana taşıyabilmeleri çok hoştu" diye ekledi.

Mangold kısa süre önce verdiği bir röportajda LaBeouf'ın yokluğunu "Bir filme sığdırabileceğiniz kişi sayısı kısıtlı" diyerek açıklamıştı.

Indiana Jones ve Kader Kadranı halen sinemalarda.

The Independent'ın filme üç yıldız verdiği eleştirisini buradan okuyabilirsiniz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU