Robert Downey Jr. başına gelen en kötü şeyi anlattı

"Iron Man" filmlerinin yıldızı, mahkeme kararıyla yapılan uyuşturucu testlerini kaçırdıktan sonra 30'lu yaşlarında bir yıl hapis yatmıştı

(AFP)

Robert Downey Jr., geriye dönüp baktığında 1990'larda hapishanede yatmasını "başına gelen en kötü şey" diye niteledi.

1980'lerden bu yana Hollywood'un demirbaşlarından biri olan 58 yaşındaki oyuncu, Weird Science (1985) ve Less than Zero (1987) gibi filmlerle adından söz ettirmişti.

Downey, kariyerinin ilk yıllarında madde bağımlılığı ve çeşitli uyuşturucu davalarıyla karşı karşıya kaldı. Kendisi Temmuz 2003'ten beri ayık.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Downey, Max platformunun bugün gösterime giren programı Downey's Dream Cars'ın tanıtımı için Armchair Expert podcast'inin 19 Haziran Pazartesi günkü bölümüne katıldı.

Sunucu Dax Shepard'la, 1999'da 34 yaşındayken mahkemenin emrettiği uyuşturucu testlerini defalarca kaçırdıktan sonra üç yıl hapis cezasına çarptırılması hakkında konuştu.

Downey hikayeyi anlatmaya başladı ve "öfkeli bir yargıç tarafından fazla cezalandırıldığını" iddia etti.

"Bir noktada Latince bir şeyler söyledi ve bana büyü yaptığını sandım" diye ekleyerek Shepard ve diğer sunucu Monica Padman'ı güldürdü.

Hikaye daha sonra iki hafta sonrasına, Downey'nin Kaliforniya eyaletinin Delano kentinde, "nereye gideceğinize karar verdikleri bir kabul merkezi" olarak tanımladığı Kuzey Kern Eyalet Hapishanesi'nde bulunduğu zamana atladı.

Hapishane esasen organizasyon amacı taşıdığından mahkumlar suçlarına göre ayrılmıyordu, bu da Downey'nin ciddi şiddet eylemleri gerçekleştirmiş kişilerle bir arada olduğu anlamına geliyordu.

Downey, "Havadaki kötülüğü hissedebiliyordunuz ve bu hiç sorun değildi çünkü gerçekten kötü bir mahallede olmak gibiydi" diye açıkladı ve ekledi:

Orada hiçbir fırsat yoktu. Sadece tehditler vardı.

Downey kısa süre sonra Kaliforniya Madde Bağımlılığı Tedavi Tesisi ve Eyalet Hapishanesi'ne nakledildiğini ve burada uyuşturucu sorunlarıyla ve bunların kendisini nasıl hapsedilmeye götürdüğüyle yüzleşmeye başladığını anlattı.

İmkansız gibi görünen şeylere kısa süre içinde uyum sağlamaya programlanmışız.

Ve benim için, böyle bir kuruma gönderilmekten daha kötü şeyler de olabilirdi. Bununla birlikte, sadece bildiklerimizle hareket edebiliriz ve tahmin etmem gerekirse, başıma gelen en kötü şeyin bu olduğunu söyleyebilirim.

Nihayetinde Downey, kefaletini ödedikten sonra 2000'de erken tahliye edildiği için cezasının yalnızca bir yılını çekti.

Aktör, 2005'ten beri eşi Susan Downey'le evli. Downey, 1984'ten 1991'e kadar Sarah Jessica Parker'la ilişki yaşamıştı. Parker, kısa bir süre önce bağımlılıkla mücadelesi sırasında oyuncuyla yaşadığı ilişki üzerine konuştu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU