Wagner lideri Prigojin: Rusya bir gün uyanıp Kırım'ın da kaybedildiğini fark edecek

Prigojin, Rusya Savunma Bakanlığı'nın Rus halkını yanlış yönlendirdiğini söyledi

ABD Savunma Bakanlığı'na göre, Ukrayna'da şu ana kadar 30 bin Wagner savaşçısı öldü veya yaralandı (Reuters)

Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin, Moskova'nın Ukrayna'daki savaşın gidişatı konusunda Rusları yanlış yönlendirdiğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın gerçekleri söylemediğini ve Ukrayna'ya kaybedilen toprakları açıklamadığını belirten Prigojin, "Rus halkını yanlış yönlendiriyorlar. Büyük toprak parçaları düşmana teslim edildi" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna'nın cephe hattında doğal bir sınır işlevi göre Dinyeper Nehri'ni geçmeye çalıştığını belirten Prigojin, "Bunlar tamamen herkesten saklanıyor. Rusya bir gün uyanıp, Kırım'ın da Ukrayna'ya kaybedildiğini fark edecek" diye konuştu.

Geçen haftalarda Kiev yönetimi ülkenin doğu ve güneyindeki bölgelere yönelik karşı taarruz harekatı başlatmıştı. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, harekatın başından itibaren birçok kez karşı taarruz başarısız olduğunu söylemişti.

Zelenski: Karşı saldırı arzu edilenden yavaş gidiyor

Prigojin'in Rusya Savunma Bakanlığı'na yönelik eleştirilerinin ardından karşı taarruzla ilgili bir diğer açıklama da Ukrayna lideri Volodimir Zelenski'den geldi.

Zelenski, karşı taarruzun arzu edilenden daha yavaş ilerliyor olabileceğini söyledi.

BBC'ye konuşan Ukrayna lideri, "Bazıları bunun bir Hollywood filmi olduğunu sanıyor ve hemen sonuç bekliyor. Ama bu bir film değil. Tehlikede olan insanların yaşamı. Birileri ne isterse istesin, savaş sahasında en iyi bildiğimiz şekilde ilerleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ukrayna yönetimi ikinci haftasını geride bırakan karşı taarruzda şu ana kadar sadece 8 köyün ele geçirilebildiğini açıklamıştı. Rusya'nın hava üstünlüğünün ve ağır mayınlı arazilerin ilerleyişin önünde engel olduğu belirtiliyor.

Rus birliklerinin Luhanks'ın doğusu ve Bahmut'un kuzeyinden saldırıları düzenledikleri ve Ukrayna ordusunun boşlukları doldurmak için güney cephesindeki bazı birlikleri bu bölgelere kaydırmak zorunda kaldıkları da Ukrayna'dan gelen haberler arasında.


Independent Türkçe, Guardian, AFP, Moscow Times

DAHA FAZLA HABER OKU