Wolverine'in gülünç zayıflığı: Ölümcül mutantı herkes yenebilir

X-Men'in en güçlü mutantlarından Wolverine'in gülünç ve basit zayıflığı ortaya çıktı

James Mangold'un yönettiği Logan'da Hugh Jackman ölümcül mutantı canlandırmış, film 2017'de gösterime girmişti (Screenrant)

Marvel'ın Wolverine karakteri, X-Men'in en güçlü ve öldürülemez üyelerinden biri olarak ün yapmıştı. Ancak çizgi romandaki maceralarından birinde Logan, herkesin onu yenebileceği kadar basit bir zayıflığı olduğunu ortaya koydu.

Logan, nam-ı diğer Wolverine, yüksek duyulara, jilet gibi keskin pençelere ve iyileşme özelliğine sahip bir mutant. Pençeleri en gösterişli özelliği olsa ve pek çokları tarafından mutasyonunun en iyi yönü olarak görülse de, aslında onu bu kadar güçlü kılan iyileştirme özelliği. 

Bu özelliği Wolverine'in aldığı her yarayı tam anlamıyla iyileştirmekle kalmıyor, aynı zamanda onu maruz kaldığı hastalık veya zararlı maddelerden hızla kurtararak ömrünü de uzatıyor. Ancak Wolverine'in mutant güçlerinden biri gülünç bir zayıflığa maruz kalmasına da neden oluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Greg Rucka ve Darick Robertson'ın yazdığı Wolverine'in üçüncü ciltindeki 4. sayıda Logan, kadınları kaçırıp ölüm tehdidiyle ilişkiye zorlayan bir tarikatın izini sürüyor. 

Kasabanın şerifinin de işin içinde olduğuna inanan Logan, adamın ofisine gidiyor. Kısa süre önce departman binasında biber gazı sıkılmış olduğu için lobiye girdiğinde gözleri yaşarmaya başlıyor ve tüm yüzü tahriş oluyor. Logan, acı içinde gözlerini ovuştururken "O şeyden nefret ediyorum..." diyerek vücudunun biber gazına bile ne kadar kötü tepki verdiğini bildiğini doğruluyor.

Wolverine kısa süre içinde şerifin ofisinden ayrılmış ve binadan çıktıktan sonra hızla iyileşmiş olsa da ilk tepkisi büyük zayıflığını ortaya koyuyor.

Yüksek duyuları nedeniyle biber gazının acı verici etkilerini normal bir insandan çok daha yoğun hisseten Logan'ı alt etmenin yolu, çizgi romanda açık bir şekilde belirtiliyor. 

Biber gazı Wolverine'i öldürmeyecektir ancak mesele sadece ona karşı dövüş kazanmak olsaydı biber gazı olan herkes bunu yapabilirdi.

Öte yandan Deadpool'un yaratıcısı Rob Liefeld, sosyal medyada "Deadpool 3'ün ana karakteri Wade'i merkeze alan bir filmden çok bir Wolverine filmi olduğu" yorumunu yaparak kafaları karıştırmıştı. Deadpool 3'ün iki karakter arasında geçen bir ekip hikayesi olarak ilerleyebileceği ifade edilmişti.

Film, Mayıs 2024'te gösterime girecek.


Independent Türkçe, ScreenRant, MovieWeb

DAHA FAZLA HABER OKU