"Casting direktörü seks için sahne arkasına götürüyor" iddiası üstüne Rammstein'a soruşturma

Kadınlar önce uyuşturulduklarını ardından ilişkiye zorlandıklarını iddia ediyor

Lindemann'ın iki şiir koleksiyonunu yayımlayan Köln merkezli yayıncı Kiepenheuer & Witsch, 60 yaşındaki solistle olan işbirliğini derhal sona erdirdiklerini açıklamıştı (AFP)

Berlin savcıları, Alman metal grubu Rammstein'ın solisti Till Lindemann hakkındaki çok sayıda cinsel saldırı iddiası üzerine soruşturma başlattıklarını duyurdu.

Berlin Savcılığı sözcüsü, "Till Lindemann hakkındaki cinsel suçlar ve uyuşturucu madde dağıtımıyla ilgili iddialar nedeniyle ön soruşturma başlatıldı" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz haftalarda çok sayıda kadın, Rammstein'ın konserleri sonrası verilen partilerde, 60 yaşındaki Lindemann tarafından uyuşturulduklarını ve cinsel ilişkiye girmeye zorlandıklarını iddia etmişti.

Lindemann iddiaları reddetmiş ve avukatları suçlamaları "istisnasız gerçek dışı" olarak nitelendirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Savcılık sözcüsü, Berlin savcılarının soruşturmayı kendi inisiyatifleriyle ve "üçüncü şahıslar tarafından yapılan çok sayıda suç duyurusu temelinde" yani olaylara doğrudan dahil olmayan kişiler adına açtıklarını söyledi. Sözcü, devam etmekte olan soruşturmayı tehlikeye atmamak için şu anda daha fazla bilgi verilmeyeceğini ekledi.

Skandal, İrlandalı genç bir kadının sosyal medyada, Litvanya'nın Vilnius kentindeki bir sahne arkası partisinde Lindemann tarafından uyuşturulduğunu ve cinsel saldırıya uğradığını paylaşmasının ardından patladı. 

24 yaşındaki Shelby Lynn, kendini "Till Lindemann'la turnede olan casting direktörü" olarak tanıtan Alena Makeeva'nın onu Rammstein'ın konserinde "sıfırıncı sıra" olarak adlandırılan özel bir oturma bölümüne davet ettiğini iddia etmişti.

Kadının iddiasına göre konser sırasında biri onu sahnenin altına götürmüştü. Solist Lindemann'ın kendisine yaklaşmaya çalıştığını ancak kendisinin reddettiğini söyleyen Shelby Lynn, Lindemann'ın öfkeli tepkisiyle karşılaştığını öne sürmüştü.

094d99f5e2.jpg
Ecza ve kişisel bakım ürünleri satan Rossmann, iddialar sonrasında Rammstein markalı parfümlerinn satışlarını durdurdu (AFP)​​​​​


O zamandan bu yana Twitter, Instagram ve YouTube gibi platformlarda benzer hikayeler ortaya atıldı. 

İddiaların yarattığı kargaşa, geçtiğimiz hafta Münih'teki bir dizi Rammstein konserinin ardından gerçekleşmesi planlanan tüm partilerin iptal edilmesine yol açtı.

Grubun temmuzda Almanya'nın başkenti Berlin'de vereceği konserlerde de gösteri sonrası partilerin iptal edileceğini açıklandı.

İddialar üzerine Almanya Aile Bakanı Lisa Paus konserlerde hayranların daha iyi korunması için çağrıda bulundu.

1994'te kurulan endüstriyel metal grubu Rammstein, gitar riffleri, şoke edici şarkı sözleri ve tabuları yıkan teatral sahne şovlarıyla tanınıyor.

Grup, şarkılarında yamyamlıktan nekrofiliye kadar pek çok konuyu işliyor. 

Alman medyası, Lindemann'la cinsel ilişkiye girmeleri için genç kadınları toplamakla suçlanan Rus Alena Makeeva'nın bundan sonraki tüm Rammstein konserlerinden men edildiğini bildirdi.

Die Welt gazetesine göre Makeeva, kendisini Rammstein'ın "casting direktörü" olarak tanımlıyordu ve 2019'dan beri grup için çalışıyordu.


Independent Türkçe, France24, Rolling Stone

DAHA FAZLA HABER OKU