Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton: Trump gizli belgeleri hatıra olsun diye almış olabilir

"Bence bu Donald Trump'ın siyasi kariyerinin sonu olmalı"

(AP)

Eski Trump yönetiminin yetkilisi John Bolton, önceki ABD Başkanı Donald Trump'ın belgeleri muhtemelen "havalı" oldukları veya başkanlığından bir "hatıra" olabileceklerini düşündüğü için elinde tuttuğuna inandığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Daily Mail'in haberine göre, Trump'ın ulusal güvenlik danışmanlığını yürüten Bolton, CNN'e verdiği demeçte Trump'ın belgelerin hassasiyetini düşünmediğini belirtti.

Bolton, "Bence bu belgelerin birçoğunun havalı göründüğünü, birçoğunun hatıra değeri taşıyabileceğini düşünmüş olabilir. Birçoğunun daha sonra işine yarayabileceğini düşünmüştür. Belgeyi görmeden bu soruya cevap veremem" dedi.

Bolton, Trump'ın hangi belgeleri aldığını bilmediğini ancak eski başkanın önüne ne türden belgelerin konduğuna aşina olduğunu söyledi.

ABD'nin ulusal güvenliğini doğrudan etkileyen, hayatları, ordu personelimizin ve sivil halkımızın yaşamını ve güvenliğini doğrudan etkileyen en önemli mutlak sırlara ulaştılar.

Bolton, iddianamenin Trump için sorun yaratabileceğini söyledi.

Eğer Trump iddianamede öne sürülen suçlamalara benzer bir şey yapmışsa, elbette yönetimin de bunu kanıtlaması gerekecek, o zaman çok ciddi suçlar işlemiş demektir.

Kariyerinin geçmiş dönemlerinde Adalet Bakanlığı'nda görev yapmış biri olarak iddianameyi okuyan Bolton, suçlamaların ciddi olduğunu söyledi.

Eski danışman, "Çünkü iddianame hem güçlü hem de çok ince detaylarla hazırlanmış" dedi.

Biz ne var ne yok atalım da bakalım hangileri tutacak dememişler. Gerçekten nişan almışlar. Bence bu Donald Trump'ın siyasi kariyerinin sonu olmalı.

Hakkında iddianame hazırlandığını perşembe akşamı duyuran Trump, bu akşam saat 10.00'a kadar Miami'de federal mahkeme karşısına çıkacağını duyurmuştu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU