Yönetmen Wes Anderson, tarzının taklit edildiği videoları görmek istemediğini söyledi

Yönetmen "Kendimi tüm bu şeyleri görmeye karşı korumakta çok iyiyim" diyor

(AP)

Asteroit Şehir'in (Asteroid City) yönetmeni Wes Anderson, TikTok taklitçilerini izlemeyi reddettiğini açıkladı.

Anderson'ın kendine özgü yaratıcı tarzı, son aylarda sosyal medya platformundaki kullanıcıların Büyük Budapeşte Oteli'yle (Grand Budapest Hotel) tanınan sinemacıdan esinlenen içerikler oluşturduğu viral bir "meydan okuma" haline geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Andersonvari bu unsurlar arasında simetrik kompozisyonlar, doğrudan kameraya bakan kişiler, pastel renk paletleri ve alışılmadık bir mizah anlayışı yer alıyor.

The Times'a verdiği yeni röportajda yönetmen, arkadaşlarından kendisine "Wes Anderson meydan okuması" mimleri göndermemesini istediğini söyledi.

Anderson, "Kendimi tüm bu şeyleri görmeye karşı korumakta çok iyiyim" dedi.

Biri bana böyle bir şey gönderirse anında silerim ve 'Lütfen, üzgünüm, bana beni taklit eden kişilerin işlerini göndermeyin' derim. Çünkü buna bakıp 'Ben de böyle mi yapıyorum? Kast ettiğim bu mu?' diye düşünmek istemiyorum. Başkasının benim ne olmaya çalıştığıma dair düşüncelerini çok fazla görmek istemiyorum çünkü Tanrı bilir, o zaman ben de bunu yapmaya başlayabilirim.

Yakın zamanda çekilen bu tür bir videoda Yıldız Savaşları (Star Wars), Anderson'ın gözünden yeniden canlandırılmıştı. Yapay zekayla üretilen animasyon sayesinde Scarlett Johansson, Owen Wilson ve Jeff Goldblum gibi Anderson'ın favori oyuncularının benzerleri fragmanda yer alıyor.
 

Steve Carell
Steve Carell, Wes Anderson'ın filmi Asteroit Şehir'de (Pop 87 Productions/Focus Features)


Bir başka viral videoda da bir içerik yaratıcısı, kendisine e-posta yoluyla işten çıkarıldığının bildirildiği anı Anderson tarzıyla kameraya alıyor.

Yönetmenin komedi ve dram türündeki yeni yapımı Asteroit Şehir'in yıldızlarla dolu kadrosunda Tom Hanks, Scarlett Johansson, Margot Robbie, Maya Hawke ve daha fazlası yer alıyor.

Filmin "hayatın anlamı üzerine şiirsel bir meditasyon" olduğu söyleniyor. 1955'te kurgusal bir Amerikan çöl kasabasında geçen film, kasabanın Junior Stargazer kongresini ve bu kongrenin bir araya getirdiği öğrenci ve velilerin hikayesini anlatacak.

The Independent'ın film hakkındaki 5 yıldızlı incelemesini buradan okuyabilirsiniz.

Asteroit Şehir 16 Haziran'da sinemalarda vizyona girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU