Beyaz üstünlükçü Vatansever Cephe'nin Washington'daki yürüyüşü tüyler ürpertti

Gösterilerin videosunda, yürüyüşçülere sataşanların alayları duyuluyor

Grubun videolarında, ters çevrilmiş ABD bayrakları taşıyan üniformalı ve maskeli yaklaşık 150 kişilik bir erkek topluluğu görülüyor (Rawsalerts'ten alınan ekran görüntüsü)

Beyaz üstünlükçü Vatansever Cephe (Patriot Front) örgütünün üyeleri, pazar günü ABD'nin başkenti Washington'da yürüyüş düzenledi.

Grubun videolarında ters çevrilmiş ABD bayrakları ve kalkanlar taşıyan üniformalı ve maskeli yaklaşık 150 kişilik bir erkek topluluğu görülüyor.

Polisin sağcı göstericilere nezaret ettiği görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gösterilerin videosunda, yürüyüşçülere sataşanların alayları duyuluyor.

Daha önce de Boston, Indianapolis ve Idaho'da boy gösteren grubun 31 üyesi bir kamyonun içinde, Onur Yürüyüşü etkinliğinde kargaşa çıkarma planıyla gözaltına alınmıştı.

Güney Yoksulluk Hukuk Merkezi'ne (Southern Poverty Law Center/SPLC) göre grup 2017'de, Virginia'nın Charlottesville şehrinde Neo-Nazilerin düzenlediği ve Öncü Amerika (Vanguard America) adlı radikal sağcı grubun bir üyesinin karşıt protestocu Heather Heyer'ı arabayla ezdiği kötü üne sahip "Unite the Right" (Sağı Birleştir) mitinginden sonra kuruldu.

 

Beyaz milliyetçi nefret grubu Vatansever Cephe "yaşam, özgürlük, zafer" sloganları atarak Washington'daki ABD Kongre Binası'na yürüdü. Yaklaşık 100 maskeli erkek var.


Heyer'ın öldürülmesinden sonra Öncü Amerika'dan ayrılan bir grup Vatansever Cephe'yi kurdu.

 

Bugün beyaz milliyetçi grup Vatansever Cephe üyesi maskeli faşistlere, Washington DC'deki National Mall'da Metropolitan Polisi nezaret etti.

Grup genellikle diğer grupların protestolarına haber vermeden katılıyor veya basından veya karşıt protestoculardan kaçınma amacıyla izin almadan kendi protestolarını düzenliyor.


SPLC bu grup hakkında "Vatansever Cephe, Öncü Amerika'nın alenen faşist gündemini cafcaflı bir vatanseverlikle tamir eden, imaj takıntılı bir örgüt" derken onların, "ülke çapındaki şubelerine propaganda amacıyla kolayca dağıtılabilecek teatral retorik ve aktivizme odaklandığını" ekliyor.

İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (Anti-Defamation League/ADL), grubu tanımlarken vandalizm, ırkçı propaganda ve marjinalleştirilmiş toplulukları sindirmeye yönelik "ani gösterilerde" uzmanlaştığını belirtiyor.

ADL'nin martta yayımladığı araştırmaya göre, ABD'de beyaz üstünlükçü propaganda faaliyetlerinde yüzde 38'lik bir artış yaşandı ki bu, kuruluşun bugüne kadar kaydettiği en yüksek rakam.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU