Öldürülen model Abby Choi'nin yüzü, "3D baskıyla yeniden oluşturulacak"

Modelin parçalanmış cesedi şubatta, kayıp olduğunun bildirilmesinden iki gün sonra bulunmuştu

(AP/Reuters)

Yeni bir habere göre, öldürülen Hong Konglu sosyetik Abby Choi'nin ailesi, ona uygun bir cenaze töreni düzenlemek için 3D baskı teknolojisi kullanarak yüzünü yeniden oluşturmayı planlıyor.

28 yaşındaki Choi'nin parçalanmış cesedi şubatta, kayıp olduğunun bildirilmesinden iki gün sonra bulunmuştu.

Dehşet verici cinayet, genellikle dünyanın en güvenli şehirlerinden biri kabul edilen Hong Kong'da şok etkisi yaratmıştı. Olay Çin anakarası ve Tayvan'da da sosyal medyada geniş çapta tartışılmış ve uluslararası alanda da manşetlere çıkmıştı.

27 Şubat'ta Hong Kong polisi, Choi'nin 28 yaşındaki eski kocası Alex Kwong'a, 65 yaşındaki babası Kwong Kau ve 31 yaşındaki abisi Anthony Kwong'la birlikte bu dehşet verici cinayetle ilgili yasal suçlama yöneltmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The South China Morning Post'ta yer alan habere göre Choi'nin ailesi şimdi, üç boyutlu baskı ve makyaj hizmetiyle Choi'nin yüzünü yeniden oluşturmak ve böylece sosyetik isimden geriye kalanların cenazesinde ona saygılı bir şekilde görülebilmesini sağlamak için gerekirse yurtdışından bir teknoloji firmasıyla anlaşmayı düşünüyor.

Cenaze töreninin 18 Haziran'da yapılması planlanıyor.

Haberde, Çin anakarasındaki bazı cenaze evlerinin, ölüm anında biçimi bozulmuş olabilecek kişilerin yüzlerini eski haline getirmek için 3D baskı kullandığı belirtildi.

Ölen kişinin ailesi tarafından sağlanan fotoğrafları taranarak iki saat içinde 3D model oluşturuluyor.

Reçine, alçı, silikon ve elyaf kullanılarak bir gün içinde 3D yüz maskesi yapılıyor, ardından cenaze levazımatçıları yüze makyaj yapıp kafaya peruk takıyor.

Ölen modelin ailesinin bunu seçip seçmediği henüz belli değil.

SCMP, Hong Kong'daki 3D baskı çözümleri firması MakeOmnia'nın CEO'su Peggy Yuen'in, "[Hong Kong'daki] birçok biyobaskı örneği, üniversitelerde veya hastanelerde orijinal hücrelerle protez ya da insan hücreleri üretmek gibi tıbbi amaçlar için kullanılıyor. Hong Kong'da biyobaskı yapabilen çok fazla firma yok" dediğini aktardı.

Daha önce polis, modelin eski kocası ve onun ailesiyle onlarca milyon Hong Kong dolarına ulaşan mali anlaşmazlıkları olduğunu söylemişti.

Aralarında Choi'nin eski kocasının da bulunduğu 6 şüpheli 31 Temmuz'da ön duruşma için mahkemeye çıkarılacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU