Meta'ya bir darbe daha: Gençlerin yalnızca yüzde 1'i VR'ı düzenli kullanıyor

Mark Zuckerberg, sanal gerçekliğin bir sonraki büyük gelişme olmasına milyarlarca dolar yatırdı

(Meta)

Yeni bir ankete göre, ABD'li gençlerin yüzde 1'inden azı düzenli olarak sanal gerçeklik (VR) başlıkları kullanıyor.

Bu teknolojiye olan ilgisizlik, VR'la erişilen metaverse aracılığıyla dünyayı birbirine bağlamak uğruna milyarlarca dolar harcayan Meta patronu Mark Zuckerberg için en son aksaklık.

Piper Sandler tarafından bu hafta yayımlanan ankete katılan gençlerin üçte birinden daha azının bir VR cihazına sahip olduğu, bunların sadece yüzde 4'ünün bu cihazları her gün kullandığı ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Piper Sandler analistleri, "Kullanımdaki bu isteksizlik, bizim için VR'ın hâlâ 'ilk günlerini' yaşadığını ve bu cihazların akıllı telefonlardan daha az önemli olduğunu gösteriyor" diye yazdı.

ABD'deki 5 bin 690 gencin katıldığı ankette, katılımcıların yalnızca yüzde 7'sinin VR başlık satın almayı planladığı, yarısından fazlasınınsa bundan emin olmadığı veya bu cihazlara ilgi duymadığı ortaya çıktı.

Meta'nın bu yılın ilerleyen dönemlerinde Quest 3 adlı yeni bir VR başlığını piyasaya sürmesi, fiyatınınsa 500 dolar civarında olması bekleniyor.

Şirketin değeri, kısmen Zuckerberg'in yeni yeni oluşan metaverse endüstrisine yönelme planının sonucunda, 2022'de yüzde 60'tan fazla çakılmıştı.

Geçen haziranda verdiği bir röportajda teknoloji şirketinin patronu, VR teknolojisinin Facebook, Instagram ve WhatsApp dahil diğer işletmelerinden daha büyük olacağını iddia etmişti.

Zuckerberg, "Temelde metaverse'te yüzlerce dolarlık alışveriş yapan, her biri dijital ürünler, dijital içerikler, kendilerini ifade etmek için farklı şeyler satın alan yaklaşık 1 milyar insana erişmeyi umuyoruz" demişti.

Yani bu avatarları için kıyafetler, sanal evleri için farklı dijital ürünler, sanal konferans odalarını dekore etmek için eşyalar, sanal ve artırılmış gerçeklikte ve genel olarak metaverse genelinde daha üretken olmak için yardımcı programlar da olabilir.

Meta'nın Reality Labs birimi geçen yıl 13,72 milyar dolar zarar etmiş ve şirket, "2023'teki faaliyet kayıplarının yıldan yıla önemli ölçüde artacağı" uyarını yapmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU