Kral III. Charles, Burger King tacını nazikçe geri çevirdi

"Size hediyem var"

Kral III. Charles, ülkede tahta çıkmadan önce en uzun süre bekleyen varisti (AFP)

Britanya Kralı III. Charles'a Almanya ziyareti sırasında "Burger King tacı" takması teklif edildi. 

Alman reklam ajansı Grabarz & Partner'ın YouTube hesabında paylaşılan videoda, başkent Berlin'i ziyaret eden Charles'ı görmeye giden bir kişi, Kral'dan fastfood zinciri Burger King'in menüleriyle verdiği kartondan yapılma tacı takmasını istedi.

Videoda, tacı uzatan kişinin "Size hediyem var. Bu sizin için, eğer isterseniz tabii" dediği duyuluyor. Kral ise gülümseyerek "Böyle iyiyim, sağol" diye yanıt veriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Charles'a geçen hafta Almanya'ya ziyaretinde Konsot Kraliçe Camilla da eşlik etti. Benzer bir olay Camilla'nın da başına gelmişti. 

Konsort Kraliçe'nin martta Birleşik Krallık'taki Colchester şehrine Charles'la düzenlediği ziyarette, yurttaşlardan biri kendisine yine Burger King'in karton taçlarından birini uzatmıştı. 

Fakat Charles'ın aksine Camille, gülümseyerek "Ah, çok tatlıymış, çok naziksiniz" diyerek tacı almıştı.

Charles'a ülkenin kuzeyindeki York şehrine kasımda düzenlediği ziyaretteyse bir gösterici yumurta fırlatmıştı. 23 yaşındaki Patrick Thelwell daha sonra tutuklanmış ve çıktığı mahkemede hakkındaki suçlamaları reddetmişti. 
 


74 yaşındaki Kral'ın taç giyme töreni 6 Mayıs'ta Westminster Kilisesi'nde düzenlenecek. 

Kraliçe II. Elizabeth'in 8 Eylül'de hayatını kaybetmesinin ardından Charles'ın krallığı 10 Eylül'de başkent Londra'daki St. James Sarayı'nda düzenlenen törenle resmen ilan edilmişti.


Independent Türkçe, New York Post, People

DAHA FAZLA HABER OKU