GQ araştırması: Erkeklerin yüzde 70'i arkadaşlık uygulamalarında yalan söylüyor

Katılımcılar arkadaşlık uygulamalarında yaşlarını, boylarını, kariyerlerini ve görünüşlerini yanlış yansıttıklarını itiraf etti

(AP)

Yakın zamanda yapılan bir anket, erkeklerin yüzde 70'inin arkadaşlık uygulamalarında kendileri hakkında yalan söylediğini ortaya koydu.

GQ'nun, 16 ila 44 yaşlarındaki 604 erkek arasında gerçekleştirdiği modern aşk anketinde erkeklerin fotoğraflarının yanı sıra yaşları, kariyerleri ve boyları gibi bilgilerinde de kendilerini yanlış tanıttığı tespit edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu kategoriler arasında, bu erkeklerin yüzde 35'i yaşı hakkında yalan söylerken, yüzde 36'sı fotoğraflarında kendisini yanlış tanıtıyor.

Öte yandan yüzde 28'i kariyeri, yüzde 27'siyse boyu hakkında yalan söylüyor.

Çalışmada, tek eşli ilişki yaşayan erkeklerin yüzde 21'inin arkadaşlık uygulamalarını kullanmaya devam ettiği de ortaya kondu.

Ankete katılan erkeklerin, ayrıldıktan sonra eski sevgililerinin çıplak fotoğraflarını saklama ihtimali kadınlara kıyasla üç kat daha yüksekken, bu oran erkeklerde yüzde 29, kadınlardaysa yüzde 8 olarak tespit edildi.

Katılımcılara ayrıca seks ve ilişkilerin hayatlarında ne kadar öncelikli olduğu da soruldu. Erkeklerin neredeyse yarısı (yüzde 47'si), az seks yapılan ya da hiç yapılmayan bir ilişkide mutlu olabileceğini söyledi.

Araştırmaya göre bu durum genel önceliklerini de yansıtıyor; erkeklerin yüzde 35'i arkadaşları ve aileleriyle vakit geçirmeye öncelik veriyor.

Katılımcıların 4'te biri spor yapmanın ve para kazanmanın öncelikli olduğunu söylerken, seks ve romantizm yalnızca yüzde 12'si için öncelikli.

GQ'nun Şubat ve Mart 2023 arasında gerçekleştirdiği ankette, Birleşik Krallık genelinde 604 kişiye tek şıkkın seçilebildiği, birden fazla şıkkın seçilebildiği ve yazılı cevaplanan bir dizi soru yöneltildi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU