Simpsonlar, Davut heykeli tartışmasını da mı öngördü?

"Bu tam isabet"

 Matthew Abram Groening'in yarattığı Simpsonslar, 1989'dan beri devam ediyor (FOX)

Simpsonlar'ın hayranları, dizinin dünya gündemine yansıyan bir olayı daha öngördüğünü söyledi.  33. yılına giren dizinin, ünlü İtalyan sanatçı Michelangelo'nun heykeli Davut'la ilgili tartışmayı seneler önce işlediği savunuldu.

ABD'deki Tallahassee Classical School'da veliler, heykelin pornografik olduğu şikayetiyle müdürü işinden etmişti.
 


Hope Carrasquilla adlı müdür okulun yasa gereği genellikle 11 ve 12 yaşındaki 6. sınıf öğrencilerine yıllık müfredatın küçük bir bölümünde Rönesans sanatı dersleri vermesi gerektiğini açıklamıştı. Carrasquilla üç velinin, Michelangelo'nun Davut'u üzerine bir bölüm içeren dersten çocuklarının rahatsız olduğu yönünde şikayette bulunduğunu söylemişti.

Simpsonlar'ın 1990'da yayımlanan "Itchy & Scratchy & Marge" adlı bölümündeyse Marge Simpson, "Itchy & Scratchy" adlı çizgi filmin yaratıcılarına yapımdan şiddet öğelerini kaldırmalarını istiyor. Marge Simpson bunun ardından bir akvisitlerden oluşan bir örgüt kuruyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak örgüt üyeleri daha sonra Simpsonlar'ın yaşadığı Springfield'a gelen Davut heykeline karşı bir imza kampanyası başlatılmasını istiyor. 

Marge Simpson ise daha sonra bir haber programına katılıp heykelin "pantolonunu indirmiş bir adam değil bir sanat eseri olduğunu" savunuyor. 

Twitter'da bir kullanıcı "Normalde 'Simpsonlar geleceği tahmin etti' şeyleriyle pek ilgilenmem ama bu tam isabet" ifadesini kullandı.

Bir başka kişi de "Simpsonlar bir kez daha gerçekten yaşanan bir olayı öngördü" dedi.

Simpsonlar daha önce de Donald Trump'ın başkanlığını, 2000'de yayımlanan 11. sezondaki "Bart to the Future" adlı bölümde tahmin etmişti.

2010'da yayımlanan bir bölümdeyse Milhouse, Finli ekonomist Bengt R. Holmstrom'un Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanacağına dair bahse girmişti. Nitekim Holmstrom 6 yıl sonra bu ödülü gerçekten de kazanmıştı.

 

Independent Türkçe, NME, New York Psot

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU