Harry Potter hayranları, Testrallerle ilgili senaryo boşluğuna ışık tuttu

Harry neden testral adlı yaratıkları 5. filmde gördü?

 Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı 2007'de vizyona girdi (Warner Bros)

Reddit'teki bir kullanıcı, popüler kültürün en önemli film serilerinden Harry Potter'daki önemli bir senaryo boşluğuna açıklama getirdi.

Hayran teorisi, serinin 5. filmi Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'ndaki Testral adlı kanatlı atlarla ilgili.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmde Harry Potter (Daniel Radcliffe), Hogwarts'a döndüğünde Luna Lovegood'la (Evanna Lynch) tanışıyor. Luna, Hogwarts'taki arabaları çeken ancak sadece birinin ölümüne tanık olan kişilerin görebildiği Testral adlı yaratıkları görebiliyor. Zira karakter, annesinin ölümünü gözleriyle görüyor.

Arkadaşı Cedric Diggory'nin (Robert Pattinson), Voldemort (Ralph Fiennes) tarafından öldürülüşünü izleyen Harry de 5. filmle birlikte Testralları görmeye başlıyor. Ancak bu durum, annesinin de ölümünü gören Harry'nin neden daha önce Testralleri göremediği sorusunu akıllara getiriyor.

Reddit'te dün paylaşılan hayran teorisi bu gizeme bir ışık tuttu. Teoriye göre Harry, annesinin katledilmesini gördüğünde ölüm kavramını anlayamayacak kadar küçük bir bebekti.

Harry öte yandan Cedric'le çok yakın olmasa da ona büyük saygı duyuyordu. Harry ayrıca Cedric öldüğünde büyük bir keder hissetti. 

Teoride ölümün, hayatını kaybeden kişinin yakınlarına büyük bir keder verdiği ve onları sonsuza kadar değiştirdiği ifade edildi.ç bu durumun, büyücülük dünyasında karakterlerin Testralleri görmesini sağladığı savunuldu.

Teorinin sahibi, Harry Potter serisini kaleme alan J.K. Rowling'in, Ruh Emicilerin depresyonun fiziksel hale bürünmesi olduğunu söylediğini hatırlattı. Testrallerin de kederin fiziksel hale bürünmesi olduğunu düşündüğünü ifade etti.

 

Indepdendent Türkçe, We Got This Covered

DAHA FAZLA HABER OKU