Ulaşım grevi Almanya'yı durma noktasına getirdi

Ulaşım hizmetleri ülke genelinde durma noktasına geldi

26 Mart 2023'te, Münih'teki Franz Josef Strauss Havalimanı (AFP)

Almanya genelindeki geniş çaplı grev nedeniyle bugün (27 Mart) Lufthansa'nın bütün uçuşları durduruldu.

Ulaşım sektörü çalışanlarının gece yarısı başlayan ve havalimanları, demiryolları, otobüs seferleri, yeraltı ulaşım sistemleri ve limanları etkileyen kitlesel grevi ülkeyi durma noktasına getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Almanya'nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi, grevden etkilenenler arasında Frankfurt ve Münih'teki ana merkezlerinden yapılan tüm uçuşların yer aldığını ve yüz binlerce yolcunun aksaklık yaşadığını doğruladı.

Rezervasyon değişikliği alternatiflerinin "çok sınırlı" olduğunu ve yolculara havalimanı kontuarlarında "rezervasyon değişikliği için kısa vadeli çözümler" sunmanın mümkün olmayacağını doğrulayan şirket, havalimanı terminallerinin "zaten fazlasıyla kalabalıklaştığını" belirtti.

Eğer bir iç hat uçuşu planladıysanız, ilerleyen günlerde trenle seyahat etmenizi rica ediyoruz.

Almanya Havalimanları Birliği, grevi "akla gelebilecek ve haklı görülebilecek her türlü makul sınırın ötesinde" diye nitelendirdi.

Lufthansa'nın BT hizmet sağlayıcısındaki bir arıza nedeniyle durum daha da kötüleşmesiyle check-in işlemleri havayolu şirketinin uygulamasıyla sınırlandırıldı.

Öte yandan Almanya'nın demiryolu operatörü Deutsche Bahn, uzun mesafeli demiryolu seferlerini iptal etti.

Ülkede onyıllardır gerçekleşen en büyük grev, Fransa ve Birleşik Krallık'taki (BK) benzer endüstriyel eylemlerin ardından geldi.

Ulaşım sendikaları Verdi ve EVG'nin çağrısıyla yapılan 24 saatlik grevler, ulaşım sektöründen yaklaşık üç milyon işçiyi temsil ediyor.

Bild am Sonntag gazetesine göre işçi sendikası Verdi'nin başkanı Frank Werneke, endüstriyel eylemi yüksek enflasyonun ortasında hayatta kalma meselesi diye nitelendiriyor.

Hayat pahalılığı şubatta beklenenden daha fazla artarak bir yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 10 yükseldi.

EVG Başkanı, Augsburger Allgemeine gazetesine yaptığı açıklamada işverenlerin henüz uygulanabilir bir teklifte bulunmadığını söyleyerek yaklaşan Paskalya tatili dönemi de dahil, yeni uyarı grevlerinin mümkün olduğuna dair uyardı.

Deutsche Bahn, pazar günü yaptığı açıklamada grevin "bütünüyle aşırı, temelsiz ve gereksiz" olduğunu belirtirken, işverenler de ulaşım sektörü çalışanlarına verilecek daha yüksek maaşların, aradaki farkın telafi edilmesi için bilet ücretlerinin ve vergilerin artmasıyla sonuçlanacağı uyarısında bulunuyor.

Bu haber, BK'de 30 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde yapılması planlanan ulusal demiryolu grevlerinin iptal edilmesinin ardından geldi.

Demiryolu seferleri artık normal şekilde gerçekleşecek ve tüm tarifeler geçerli olacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU