James Hetfield: Metallica vasat çalgıcılardan oluşuyor

"İlk konserler gerçekten zordu, çok utangaçtım"

1981'de kurulan Metallica'nın üyeleri arasında Lars Ulrich, James Hetfield, Kirk Hammett ve Robert Trujillo var (Reuters)

Metallica'nın solisti James Hetfield, grup üyelerinin bireysel olarak "vasat" müzisyenler olduğunu söyledi. Cigar Aficionado dergisine verdiği röportajda Hetfield şöyle konuştu:

Bireysel olarak hepimizin gerçekten vasat çalgıcılar olduğunu biliyorum. Ancak bizi bir araya getirdiğinizde bir şeyler oluyor. Bir şeyler gerçekten oluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hetfield, grup arkadaşlarıyla müzik yapmanın rahat olduğunu söyledi. Ünlü müzisyen, başkalarıyla çalışmayı "kabus" diye niteledi.

Hetfield, grubun ilk zamanlarında sahne korkusu yaşasa da bunu atlattığını açıkladı:

İlk konserler gerçekten zordu, çok utangaçtım. Konuşmak istemedim. Şarkıları gruptaki diğer kişilerin tanıtmasını isterdim. Şimdi sahnede kendimi çok rahat hissediyorum. Bu çok tuhaf. Bir kişiyle baş başa oturmak, 10-20 bin kişinin önünde ayakta durmaktan çok daha kaygı verici.

59 yaşındaki yıldız daha önce konser verdikleri yerlere tekrar gitmek istediklerini ancak eskisi kadar büyük turneler düzenleyemediklerini de vurguladı: vurguladı:

90'lardaki hızımıza ayak uydurmak neredeyse imkansız.

Metallica'nın davulcusu Lars Ulrich de rock grubu Rush'la çalacak kadar yetenekli olmadığını söylemişti.

Ulrich, Foo Fighters'ın hayatını kaybeden üyesi Taylor Hawkins anısına Aralık 2022'de yapılan konserde Rush'la çalması için gelebilecek bir teklifi kabul edemeyeceğini belirtmişti:

Bunu yapacak benden daha vasıflı biri vardır diye düşünüyorum.

 

Independent Türkçe, NME, Louder Sound

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU