ChatGPT yaratıcıları, sistemde "önemli bir sorun" yaşandığını açıkladı: "Kendimizi çok kötü hissediyoruz"

Kullanıcılar, diğer insanların olası hassas bilgilerini gördüklerini bildirdi

ChatGPT'yle yapılan her sohbet, OpenAI'a ortalama 1-9 cente mâl oluyor (Reuters)

ChatGPT'nin yaratıcısı OpenAI, kullanıcıların gizliliğini tehlikeye atan "önemli bir sorun" yaşandığını duyurdu.

OpenAI'nin CEO'su Sam Altman'a göre bu hata, kullanıcıların diğer kişilerin sistemle yaptıkları konuşmaların açıklamalarını görebilmelerine neden oldu.

Altman, bir Twitter paylaşımında "Bu konuda kendimizi çok kötü hissediyoruz" dedi.

Açıklama, Twitter ve Reddit gibi forumlardaki ChatGPT kullanıcılarının, geçmişlerinde yabancılardan gelmiş gibi görünen başka gönderiler gördüklerini söylemesinin ardından geldi. Bazıları bunların başka dillerde olduğunu ve potansiyel olarak hassas bilgiler içerdiğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ChatGPT başlangıçta hata gibi görünen bir nedenden dolayı pazartesi günü çevrimdışı olmuştu. Ancak gelen haberler kısa süre sonra OpenAI'ın söz konusu sorunla başa çıkmak için çabaladığı sırada programı çevrimdışı duruma getirmek zorunda kaldığını gösterdi.

OpenAI, kullanıcılara bir dizi hata mesajı gösterdi ve sonunda insanları sohbet geçmişlerine geçici olarak erişemediklerine dair uyardı. Şirketin durum sayfasında yalnızca, firmanın "internet deneyimiyle" ilgili sorunlar yaşadığı ve sohbet geçmişini geri yüklemek için çalıştığı belirtildi.

Altman, hatanın kullanıcıların "küçük bir yüzdesini" etkilediğini söylese de kaç kişinin etkilendiğine dair bilgi vermedi. Altman ayrıca, sorunun "açık kaynak kodlu bir kütüphanedeki bir hatadan" kaynaklandığını söyledi ama hangi hata olduğunu belirtmedi.

Öte yandan şirketin sorun için bir düzeltme bulduğunu ve bunun kullanıma sunulmakta olduğunu ekledi. Sonuç olarak kullanıcılar, pazartesi gününün bir kısmında sohbet geçmişlerini göremedi.

Altman, şirketin durumu "teknik bir otopsiyle takip edeceğini" söyledi.

OpenAI, kullanıcılara hassas bilgilerini ChatGPT'yle paylaşmamalarını söylüyor. İnternet sitesi, konuşmaları gözden geçireceği ve bunların sistemleri eğitmek için kullanılabileceğine dair kullanıcıları uyarıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU