Variety medyadaki en etkili 50 kadını seçti: Listede SRMG CEO'su Cumana er-Raşid de var

Listede dünyanın birçok bölgesinden önemli isimler bulunuyor

SRMG CEO'su Cumana er-Raşid, Warner Bros ve Bloomberg'le işbirliği anlaşmalarına imza atmıştı 

Variety dergisi, medya ve eğlence sektöründe 2023'ün en etkili kadınlarını seçti. Listede film yıldızları, şarkıcılar, medya yöneticileri, senaristler ve gazeteciler yer aldı.

Derginin yayınladığı listede Birleşik Krallık'ta prömiyeri yapılan Riches dizisinin yaratıcısı Abby Ajayi'den, Suudi Araştırma ve Medya Grubu (Saudi Research and Media Group / SRMG) CEO'su Cumana er-Raşid'e kadar birçok etkili kadın bulunuyor.

İşte 43 kadının bulunduğu listeden dikkat çeken bazı isimler:

Cumana er-Raşid - SRMG CEO'su, Kızıldeniz Film Festivali Başkanı

Lübnan'da büyüyen, eğitimini Londra'da tamamlayan Raşid, 2020'de ülkesi Suudi Arabistan'a döndükten sonra bölgenin en büyük medya grubu olan SRMG'nin başına geçti.

Raşid, göreve gelmesinin ardından Thmanyah isimli podcast platformunun çoğunluk hisselerini satın almış ve grup bünyesinde Manga Arabia isimli bir derginin çıkartılmasını sağlamıştı.

Raşid ülkesinde yaşanan değişimi de şu sözlerle değerlendirmişti:

5 yıl önce iki ayrı bölüme ayrılmadan restoranlara bile gidemiyorduk. Ama artık odadaki kadın gibi hissetmiyorum. Basitçe burada hep birlikteyiz ve tek bir hedefi gerçekleştirmeye çalışıyoruz hissindeyim

Anitta - Brezilyalı şarkıcı

Envolver isimli şarkısıyla Spotify'da 1 numaraya yükselen ilk Latin şarkıcı olan Anitta, aynı zamanda VMA kazanan ilk Brezilyalı olmuştu.

Anitta'nın son albümü "Versions of Me", geçen yıl Coachella'da gösterdiği performansın ardından İngilizce, İspanyolca ve Portekizce dillerinde yayınlandı.

Kerry Condon - Oyuncu

İrlandalı aktrist Banshees of Inisherin'de sergilediği performansla, Oscar adayı olmayı başardı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmde Siobhan isimli karaktere hayat veren Condon, hem üzüntü hem umut taşıyan karakteri canlandırmanın kendisi için zorlayıcı olduğunu söylemişti. Condon, Oscar adaylığı için "Sonsuza kadar hatırlayacağım bir andı" ifadelerini kullanmıştı.

Nima Elbagir - Araştırmacı Gazeteci, CNN

Sudanlı gazeteci Elbagir, Ukrayna savaşı devam ederken bir Rus generalin eylemlerine ışık tutan ilk isim oldu. 

Elbagir, "Halep'teki kuşatmanın mimarının Ukrayna'da savaş suçlarına karıştığını kanıtlamak ve buradaki bağlantıyı açığa çıkarmak bizim için çok önemliydi" demişti.

Başarılı gazeteci aynı zamanda, İran rejiminin göstericilere karşı cinsel saldırıda bulunduğunu kanıtlayan ilk gazeteci olmuştu.

Sarah Polley - Yönetmen

Yönetmen, yazar, oyuncu ve siyasi aktivist Polley 2022'de "Women Talking" isimli filmiyle ciddi etki yarattı.

Polley, yazıp yönettiği filmde dini bir toplulukta düzenli olarak erkek şiddetine uğrayan bir kadının hikayesi anlatılıyor.

Film, En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar adayı da olmuştu.


Independent Türkçe, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU