Bir sterline satın alınan bankanın çalışanlarına milyonlarca sterlin prim dağıtılacak

İflas eden Silikon Vadisi Bankası'nın Birleşik Krallık kolu 1 sterline satılmıştı

SVB'nin Birleşik Krallık kolu 600'den fazla çalışana sahip (Reuters)

İflas eden Silikon Vadisi Bankası'nın Birleşik Krallık kolunu (SVB UK), kurtarma operasyonu kapsamında 1 sterline satın alan HSBC yönetimi banka çalışanlarına 15-20 milyon sterlin prim dağıtma kararı aldı.

SVB UK çalışanlarına yapılan bildirimde, 15 ile 20 milyon sterlin arasında "mütevazı" bir primin dağıtılacağı açıklandı. İflastan önce alınan bu kararın bankanın yeni sahibi HSBC tarafından da onaylandığı ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HSBC Birleşik Krallık CEO'su Ian Stuart yaptığı açıklamada, "Bu şirketin müşterilerini destekleyen kişileri elimizden kaçırmak istemedik. Onların uzmanlığını takdir etmek ve SVB UK'ya olan güvenimizi göstermek için daha önceden planlanmış bu ödemeleri onayladık" diye konuştu.

600 çalışana sahip olan bankanın, İngiltere Bankası tarafından organize edilen satışında ve devam eden süreçte hazineden herhangi bir harcama yapılmadığı vurgulandı. 

Kaliforniya merkezli SVB'nin geçen hafta iflas etmesi yeni bir küresel bankacılık krizi endişelerini körüklemişti. Bankanın iflasının ardından küresel hisselerde milyarlarca dolarlık değer kaybı yaşanmıştı.

Credit Suisse'in satışı için görüşmeler sürüyor 

Devir alınan SVB UK'daki ödeme haberi, Credit Suisse ile UBS arasındaki satın alma görüşmelerinin yoğunlaştığı bir dönemde geldi. 

Geçen salı, İsviçre'nin en büyük ikinci bankası Credit Suisse'in risk altında olduğu anlaşılmış, İsviçre Ulusal Bankası'ndan alınan 45 milyar dolarlık acil durum kredisine rağmen banka hisseleri cuma günü yüzde 8 değer kaybetmişti.

13-15 Mart arasında Credit Suisse'in ABD ve Avrupa fonlarından 450 milyon dolardan fazla para çekildiği ortaya çıkmıştı.

Bu hafta sonu Londra'da 5 binden fazla çalışana sahip olan Credit Suisse'in İsviçreli bankacılık devi UBS tarafından satın alınması için görüşmeler yapıldı. 

UBS'in satın almanın potansiyel risklerini değerlendirerek bazı imtiyazlar istediği bildirildi. 


Independent Türkçe, The Guardian, Financial Times

DAHA FAZLA HABER OKU