Ukrayna'dan yeni propaganda videosu: Kamikaze drone, Rus tankının peşinde

"Kaçmaya çalıştılar ama başaramadılar"

Ukrayna'nın devlet iç güvenlik teşkilatı Ukrayna Güvenlik Servisi, kamikaze drone'un Rus tankına doğru gittiği anların görüntüsünü içeren bir propaganda videosu yayımladı.

Servisin Twitter hesabından 11 Mart'ta yayımladığı videoda, drone'un üstüne yerleştirilen kamerayla cihazın, T-80BV model Rus tankına doğru gittiği görüntüler paylaşıldı.

Videoda, Quentin Tarantino'nun Ucuz Roman'ında (Pulp Fiction) kullanılan film müziklerinden Dale and the Del-Tones'un Misirlou parçasına da yer verildi.

Paylaşımda, "İşgalcilerin bir başka tankı daha kamikaze drone'la yok edildi" dendi. Videoda drone, tanka isabet etmeden birkaç saniye önce görüntü parazitlenerek kesiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gönderide, "Ruslar kaçmaya çalıştı ama başaramadılar. Tam zafer kazanana kadar işgalcileri yok etmeyi sürdüreceğiz" ifadeleri de kullanıldı.

Drone'un imha ettiği öne sürülen T-80BV tankının yaklaşık 3 milyon dolar değerinde olduğu düşünülüyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın 13 Mart'ta açıkladığı verilere göre Kiev güçleri, geçen yıl 24 Şubat'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle başlayan savaşta şu ana dek yaklaşık 3 bin 500 tankı yok etti.
 


Birleşik Krallık (BK) merkezli düşünce kuruluşu Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (IISS), şubatta yayımladığı raporda Kremlin'in önemli tanklarının neredeyse yarısını kaybettiğini öne sürmüştü.

Öte yandan Rusya'nın zırhlı araç ve tank sıkıntısı yaşadığı, bu nedenle depolardaki eski Sovyet tanklarını cepheye sürdüğü de bildirilmişti.

BK Savunma Bakanlığı'nın 6 Mart'taki açıklamasında, Rusya'nın yazdan beri toplamda 800 tane T-62 model tankı cepheye göndermek zorunda kaldığı iddia edilmişti.

Sosyal medyada çıkan "tankeştayn" görüntüleri de gündem olmuştu. Bu fotoğraflarda, Sovyet döneminden kalma savaş gemilerinden bir taretin, yine aynı dönemde üretilen MT-LB model amfibiyen zırhlı personel taşıyıcısına monte edildiği görülmüştü.



Independent Türkçe, New York Post, Telegraph, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU